Alanya'da İşıklı Kavşak Protestosu

Antalya'nın Alanya ilçesinde geçen cumartesi günü meydana gelen trafik kazasında 21 yaşındaki Hakan Güngör'ün hayatını kaybetmesinin ardından köylüler yolda eylem yaptı.

Alanya'da İşıklı Kavşak Protestosu
Kazanın meydan geldiği yolda toplanan eylemciler, slogan atarak yolu kapatmak istedi.

Alanya-Antalya karayolunun Okurcalar beldesinde geçen cumartesi günü meydana gelen kazada, Çakallar köyündeki evinden Hakan Güngör (21) ile birlikte yola çıkan Hakan Görgülü'nün (20) kullandığı 07 JV 288 plakalı motosiklet, Okurcalar Kavşağı'nda Mehmet A. idaresindeki 07 LS 772 plakalı otomobille çarpışmıştı. Kazada motosiklette yolcu olarak bulunan Hakan Güngör hayatını kaybederken, motosiklet sürücüsü Hakan Görgülü ile otomobilde bulunan Hatice Akdemir ise yaralanmıştı. Kavşakta ışık bulunmamasınıprotesto eden yaklaşık 80 köylü, toplanarak yolu bir süre trafiğe kapattı. Jandarma tarafından yapılan müdahalenin ardından eylemciler birkaç kez daha yol kapatma girişiminde bulundu.

Yolda polis tarafından kontrollü olarak araç geçişi sağlanırken, eylemciler adına açıklama yapan Ramazan Şahin, yolda acilen kavşak düzenlemesi yapılması gerektiğini, aynı bölgede şimdiye kadar meydana gelen kazalarda 18 kişinin hayatını kaybettiğini söyledi. Şahin ölümlerin son bulmasını dilerken, son kazada hayatını kaybedenHakan Güngör'ün anne ve babası da eyleme katıldı

Kaynak: İHA