Aile Birleşimi Sınavı Öncesi, Seminer Verildi

5 aydır Kırşehir'de faaliyet gösteren Uluslararası Diller Kurumu (UDK)'nda Aile Birleşim Sınavı öncesinde seminer verildi.

Aile Birleşimi Sınavı Öncesi, Seminer Verildi
Semineri Sosyal Hizmetler Uzmanı Ve Psikolog Nevriye Kayış verirken, UDK'ya kayıtlı öğrenciler sınav öncesinde, yabancı ülkede nelerle karşılaşacakları hakkında kendisinden bilgi aldı.Tüm Avrupa ülkeleri ve İngiltere'yi kapsayan aile birleşimi eğitimi, sınav ve entegrasyon semineri UDK Kırşehir Şubesi tarafından Kırşehir'de yapıldı.

Aile birleşimi eğitimi sınavları ve göçmen olarak yaşayacakları ülkelerde entegrasyon süreçleri konulu seminere konuşmacı olarak katılan Sosyal Hizmetler Uzmanı Ve Psikolog Nevriye Kayış, kursiyerlerin gireceği sınav sonrasında göçmen olarak yaşamlarını sürdürecekleri ülkelere karşı yaşam ve adaptasyon korkusu yaşamamaları için, göçmenlik süreci hakkında sosyal ve hukuki süreçler hakkında bilgi verdi.Konuyla ilgili açıklama yapan UDK Kırşehir Şube Yetkilisi Ali Kılıçaslan, aile birleşimi eğitim sınav ve entegrasyon konulu seminerlerin her ay düzenli yapıldığını söyleyerek, 'Seminerlere tüm Kırşehir halkının katılabilir. Bu seminer için herhangi bir ücret almıyoruz. Kendisi ve yakınları aile birleşimiyle yurtdışına gidecek kişilerin aile birleşimi eğitimi, tercümanlık, vize hizmetleri ve entegrasyon konusunda kursumuzdan her zaman bilgi alabilirler. ' dedi.Göçmen yaşamlarını yakından takip ettiklerini ve yapılan en küçük değişikliğin vatandaşlara ve kursiyerlere iletildiğini kaydeden Kılıçaslan, kurumdaki sınav ve entegrasyon süreci ile alakalı bilgiler dışında tercümanlık vize hizmetleri ve rehberlik hizmetlerini verdikleri ifade etti.
Kaynak: İHA