100 Kişi 24 Saat Sonra Kurtarıldı

Muş-Kulp karayolunda mahsur kalan yaklaşık 100 vatandaş 24 saatlik çalışmanın ardından kurtarıldı.

100 Kişi 24 Saat Sonra Kurtarıldı
Tüm birimlerin seferber edildiği kurtarma çalışmalarının ardından yol ulaşıma kapatıldı.

Muş-Kulp karayolunun Kozma Dağı mevkiinde çığ düşmesi sonucu çok sayıda araç mahsur kaldı.

Dün saat 11.00 sıralarında çığ düşmesinden dolayı 5 yolcu minibüsü, 2 yolcu otobüsü ve çok sayıdaki araçta bulunan yaklaşık 100 vatandaş mahsur kaldı. İhbarı alan Karayolları 113. Şube Şefliği ekipleri, hemen kurtarma çalışmasına başladı. Tipiden dolayı görüş mesafesinin 1 metreye kadar düştüğü bölgede çalışmaların güçlükle ilerlemesinin ardından, Bitlis'in Tatvan ilçesinden takviye ekip istendi.

Karayollarıekiplerinin yanı sıra İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlüğü, 112 Acil Servis, Kızılay Afet Öncü ekibi ve İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği ekiplerinin seferber olduğu kurtarma çalışmaları, bugün akşam saatlerine kadar sürdü. Kozma Dağı mevkiindeki vatandaşlara ulaşan ekipler, daha sonra Muş-Diyarbakır il sınırında mahsur kalanları kurtarmak için seferber oldu. Yaklaşık 24 saatlik çalışmanın ardından 100 dolayında vatandaş kurtarıldı. Soğuktan etkilenen vatandaşlar bölgeye sevk edilen ambulanslarda ilkmüdahaleleri yapıldıktan sonra Muş Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

EKİPLERİ GÖRDÜ, TÜFEKLE HAVAYA ATEŞ ETTİ

24 saat boyunca bir kamyonette mahsur kalan 4 kişi ise ekipleri görür görmez tüfekle havaya ateş açtı. Donmaktan korktuklarını belirten Aydın Yavuz isimli vatandaş, '24 saattir araçta bekliyoruz. Gece çok soğuktu. 4 kişi bir battaniyeye sarılarak aç susuz bekledik. Donmaktan çok korktuk. Yabani hayvanlara karşı yanımızda bir av tüfeği bulundurduk ' dedi.

'24 SAATTİR UYUMADAN ÇALIŞIYORUZ '

Kurtarma çalışmalarını takip eden Karayolları Van 11. Bölge Müdürü Arif Çobanoğlu ise şöyle konuştu: 'Yolu tek şeritten açtık. Çığ tehlikesi olduğu için trafiği veremiyoruz. Kulp sınırında mahsur kalan vatandaşlarımız var. Onları kurtarmak için oraya hareket ediyoruz. Kar yağışı devam ederse çalışmalarımız aksayacak. Şu anda hem Van Bölge Müdürlüğümüz hem de Diyarbakır Bölge Müdürlüğümüz kurtarma çalışmalarını sürdürüyor. 24 saattir hiçbir arkadaşımız uyumadan çalışıyor. Yoğun tipi ve kar yağışındandolayı görüş mesafesi azalıyor ve bu da çalışmaları aksatıyor. Kar kalınlığı yer yer 5 metreyi buluyor. Çığ tehlikesinden dolayı tedbirli çalışmak zorundayız. İlk olarak mahsur kalan vatandaşlarımızın can güvenliğini sağlayacağız. Şu anda yolu ulaşıma kapattık. Emniyet tedbirlerini verene kadar yolu kapalı tutacağız. ' Öte yandan bölgede çekim yapan Show TV Muş muhabiri Remzi Maral, çekim esnasında yere düşerek belini incitti. Bölgedeki sağlık ekipleri tarafından ilk müdahalesi yapılan Remzi Maral, ambulansla Muş Devlet Hastanesi'ne götürüldü.
Kaynak: İHA