Tipide Mahsur Kalan Minibüs 6 Saat Sonra Kurtarıldı

Karaman'dan merkeze bağlı Elmadağı köyüne giden içerisinde 10 kişinin olduğu köy minibüsü mahsur kaldığı kar ve tipiden 6 saat sonra kurtarılırken, Karaman Emniyet Müdürlüğü ekipleri petrol istasyonlarında bekletilen kamyon sürücülerine kumanya dağıtıyor.

Tipide Mahsur Kalan Minibüs 6 Saat Sonra Kurtarıldı
Edinilen bilgiye göre, Karaman'dan Elmadağı köyüne giden köy minibüsü Cerit köyünü geçtikten sonra saat 17.00 sıralarında yoğun tipi ve karda mahsur kaldı. İl Özel İdaresi'ne bağlı ekipler kurtarma çalışması başlattı ancak yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle ilerleyemedi ve geri döndü. Ekipler durumu yakında bulunan Cerit köyüne bildirdi. Mahsur kalan minibüsün yanına giden köylüler buradaki yolcuları kurtararak köylerine getirdiler.Karaman'dan Ermenek ilçesine giden bir yolcu minibüsü de Çamlık mevkisinde kar ve tipi nedeniyle mahsur kaldı. Karayolları ekipleri tarafından kurtarılan minibüs tekrar Karaman'a gönderildi.

Karaman Emniyet Müdürü Lütfü Sönmez'in talimatıyla yolcular Polisevi'nde misafir edildi.Öte yandan, Polisevinde hazırlanan kumanyalar da yol güzergahında bulunan petrol istasyonlarında bekletilen kamyon sürücülerine suyla birlikte ikram ediliyor. Emniyet Müdürü Lütfü Sönmez de, güzergahda incelemelerde bulundu. Karaman Mersin Karayolu da, Sertavul Geçidi'ndeki yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle sabaha kadar ulaşıma kapatıldı. Karaman Konya Karayolu'nda ise ulaşım güçlükle sağlanıyor. Sarıveliler ilçesinin çevreyle bağlantılı tüm yolların kapalı olduğu, kar ve tipinin yoğun şekilde devam ettiği bildirildi.
Kaynak: İHA