EKÜY Projesi Akhisar'da Uygulanacak

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca başlatılan Manisa merkez ve ilçelerinde bağ alanlarında başarı ile sürdürülmekte olan Entegre ve Kontrollü Ürün Yönetimi Projesi (EKÜY) kapsamına zeytin alanları da alınıyor.

EKÜY Projesi Akhisar'da Uygulanacak
Ülkemizde ve Akhisar'da zeytin alanlarında ilk defa uygulamaya konulması planlanan EKÜY Projesinde görev alacak İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü personeline yönelik proje tanıtım toplantısı düzenlendi. Toplantıda ilk önce, Akhisar'da halen Akselendi, Beyoba ve Sazoba'da bağ alanlarında uygulanan EKÜY Projesinin değerlendirilmesi yapıldı. Projenin uygulandığı bağ alanlarının ve üretici sayısının artırılması ile birlikte ülkemizde zeytin alanlarında ilk defa uygulanacak olan EKÜY ProjesininAkhisar'da başlatılması ile ilgili bilgi alışverişinde bulunuldu.

Akhisar İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mehmet Akif Şenyürek, 'EKÜY Projesinin Akhisar'da iki yıldır yirmi üreticinin katılımı ile bağ alanlarında başarı ile yürütüldüğünü belirterek, 2012 yılında Akselendi, Beyoba ve Sazoba köylerinde bulunan tüm bağ alanlarında projenin uygulanmasını hedeflediklerini ' söyledi. Mehmet Akif Şenyürek ayrıca, EKÜY Projesinin ülkemizde zeytin alanlarında ilk defa Akhisar'da uygulamaya konulacağının müjdesini verdi.

Zeytinlik alanlarda EKÜY Projesinin köy ve beldelerde görevli 15 ziraat mühendisinin sorumluluğunda her birimden en az 10 zeytin üreticisi belirlenerek uygulamaya konulacağını belirten Şenyürek, 'Entegre ve Kontrollü Ürün Yönetimi Projesinin temel hedefleri, yenilenebilir doğal kaynakların sürdürülebilir kullanımını sağlamak, insanı, çevreyi ve doğal hayatı korumak, tarımsal üretimi ve verimliliği artırmaktır. Bu projenin ilk defa ilçemizde uygulanacak olması 'Zeytinin Başkenti' Akhisar'ın önemini birkat daha artıracaktır. Projenin ilçemize hayırlı olmasını diliyorum ' dedi.
Kaynak: İHA