Datça’da ‘ideal Nesil Yetiştirmede Anne Baba Rolü’ Konferansı

Datça’da düzenlenen “İdeal bir nesil yetiştirmede anne, baba ve toplumun rolü” konulu seminer büyük ilgi gördü.

Datça’da ‘ideal Nesil Yetiştirmede Anne Baba Rolü’ Konferansı
Datça Belediye Kültür Merkezi 'nde yapılan İdeal bir nesil yetiştirmede anne, baba ve toplumun rolü” konulu seminere Muğla Vali Yardımcısı Dr. Mestan Yayman konuşmacı olarak katıldı. Konferansı okul idarecileri, öğretmenler, okul aile birliği üyeleri ve velilerden oluşan kalabalık bir katılımcı grubu dinledi.

Konuşmasında “İdeal bir nesil nasıl olmalı?” ve “Nasıl bir nesil yetiştiriyoruz?” sorularına cevaplar vererek başlayan Mestan Yayman, ana başlıklar halinde anlatarak dinleyicileri bilgilendirerek, “İnsanlık evrelerini bebeklik, çocukluk, ergenlik ve yetişkinlik olarak sıralanıyor. Çocuğun ergenlik davranışları arasında başlıca bencillik, uyum, çocukluk, neşe, isyan etme ve reddeden kişilik yer alıyor. Bir günde 1440 dakika var. Çocuklarımıza ve eşlerimize ayırdığımız dakika sadece 3 dakika geriye 1437 dakika kalıyor. Anne ve babaların bir günde çocuklarına ayırdığı zaman günün sadece 480 'de biri kadardır. Sanırım eşlerimize bu kadar da zaman ayıramıyoruz sonrada çocuklarımızın iyi insan olmalarını ailelerimizin mutlu olmalarını bekliyoruz” dedi.

.Anne ve babalarının çocuklarına karşı otoriter, ilgisiz, koruyucu ve de demokratik kişilikler sergilediğine değinen Yayman, “Aileler çocuklarıyla iletişim kurmalı, duygularını anlamaya çalışmalı, duygudaşlık kurmalı, her konuda konuşmalarına destek vermeli, onları önemsediklerini hissettirmeli, onlara zaman ayırmalı ve onları dinlemelidir. Büyüyen çocukların üç önemli dönemi var. Bunlar aşk dönemi, uyum dönemi ve çatışma dönemidir. Ülkemizde boşanmalar en çok çatışma döneminde yaşanıyor. Buda toplam boşanmaların yüzde 56 'sını oluşturuyor” diye konuştu.
Kaynak: İHA