Bakan Davutoğlu, Meksika'ya Gidiyor

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Meksika’nın Los Cabos şehrinde 18-20 Şubat tarihlerinde düzenlenecek olan G-20 Dışişleri Bakanları Gayriresmî Toplantısına katılacak.Söz konusu toplantı, G-20’nin Dışişleri Bakanları düzeyindeki ilk toplantısı olacak.

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, 'Dünya toplam nüfusunun yüzde 70 'ini, ekonomisinin yüzde 90 'ını ve ticaretinin yüzde 80 'ini temsil eden G-20 ülkelerinin yanı sıra dünyanın çeşitli bölgelerinden bazı ülkelerin Dışişleri Bakanlarını bir araya getirecek toplantıda, G-20 'nin global sorunların çözümündeki engellerin aşılmasında ve daha etkin bir küresel yönetişim sağlanmasında nasıl bir rol oynayabileceği tartışılacaktır. ' denildi.

Toplantı vesilesiyle, Davutoğlu'nun mevkidaşlarıyla ikili temaslarda bulunması da öngörülüyor.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, 'Türkiye, gelişmiş ülkeler ve yükselen ekonomileri bir araya getiren G-20 'yi, uluslararası finansal ve ekonomik sorunların ele alınması ve krize karşı küresel düzeyde çözüm çabalarının eşgüdümünün sağlanmasında en uygun platform olarak değerlendirmekte ve G-20 'nin çalışmalarına her düzeyde aktif katkı sağlamaktadır. ' ifadelerine yer verildi.