Side Belediyesi, Engelsiz Yol Yapım Çalışmasına Başladı

Antalya Side Belediyesi, Engelsiz Kent Projesi kapsamında engellilere yönelik yol yapım çalışmalarına başladı.Belediye, yol yapım çalışmaları kapsamında kaçak binaları yıktı.

Side Belediyesi, Engelsiz Yol Yapım Çalışmasına Başladı
Side Belediye Başkanı Abdulkadir Uçar yaptığı yazılı açıklamada, Engelsiz Kent Projesi kapsamında turizm beldesine 6 kilometre uzunluğunda yürüme, görme engelli yolu ile bisiklet yolu yapacaklarını bildirdi. Yaptıkları bisiklet yolunu, sezon başında Türkiye Bisiklet Federasyonu(TBF) Başkanı Emin Müftüoğlu ve spor yazarlarıyla birlikte açacaklarını belirten Uçar, yaptırdıkları 6 kilometrelik engelli yönünde 2 dilde görme engellilere yönelik levha yazıları ve işaretlerinin olacağını söyledi.

Uçar, 'Engelsiz Kent Projesi ile Side'ye gelen turistlerin hiçbir engele takılmadan yürümesini istiyoruz. Engelsiz Kent Projesi ile engellilere Avrupa Birliği(AB) standartlarında yol yapacağız. Görme engelli bir turist Belçika Brüksel'de nasıl engellere takılmadan yürüyorsa Side'de de aynı şekilde yürüyecek. Yol çalışmalarımızı sezona bitireceğiz. Engelli yolumuzun dünyaya model olacağına inanıyoruz. ' dedi.