Kişiye Özel Bir Düzenleme Değil

Ak Parti Grup Başkan Vekili Mahir Ünal, MİT Yasası'nın komisyondan geçmesine ilişkin, bunun kişiye özel bir düzenleme olmadığını belirterek, "TBMM sorunun çözümü için adım atmıştır" dedi. Ünal, muhalefetin eleştirilerine yönelik de, "Burada muhalefetin demokrasiyi içselleştirmekle ilgili sorunun olduğunu görüyoruz. Muhalefet buradan bir kriz devşirmeyi düşünmektedir" karşılığını verdi.

Kişiye Özel Bir Düzenleme Değil
Meclis Adalet Komisyonu'nda uzun tartışmalar sonucu kabul edilen MİT Kanunu'nda değişiklik öngören teklif muhalefetin sert eleştirilerine neden oldu. Muhalefetin, MİT Yasası'nın kişiye özel olduğu ve bunun anayasaya aykırı olduğu yönündeki eleştirilerine Ak Parti Grup Başkan Vekili Mahir Ünal canlı yayında yanıt verdi.

A Haber ekranlarında yayınlanan 'Son Durak 'programında Levent Eke 'nin sorularını yanıtlayan Ünal, bunun kişiye özel bir düzenleme olmadığını vurgulayarak şunları söyledi:

'Çünkü demokrasilerde her zaman sorunlar olabilir. Demokrasiler doğası gereği sorunlarla beslenirler ve demokrasilerde krizler demokrasilerin daha da olgunlaşmasını sağlar. Çünkü bir demokrasinin gelişmişliği sorun çözme becerisiyle çok yakından ilgilidir. Dolayısıyla kurumlar arası bir anlaşmazlık yaşandığında, önemli olan bu anlaşmazlığın yasal bir dayanağı olup olmamasıdır ve bu anlaşmazlığın da çözüm merciinin bulunmasıdır. Bu anlamda TBMM milletin sorunlarının çözüm merciidir. Dolayısıyla TBMM bu sorunun çözümüyle ilgili bir adım atmıştır.'

'MUHALEFET BURADAN KRİZ DEVŞİRMEYİ DÜŞÜNMEKTEDİR '


Burada asıl sorunun, muhalefetin demokrasiyi içselleştirmekle ilgili olduğunu söyleyen Ünal, 'Çünkü demokrasilerde bir sorun olduğu zaman bunu bir krize kaosa dönüştürmek değil, bu sorunun çözümüne katkı sunmakü sorunun tarafı olmak yerine çözümün tarafı olmak gerekir. Çünkü muhalefetin de bir siyasi sorumluluğu vardır. Dolayısıyla muhalefet buradan bir kriz devşirmeyi düşünmektedir. Çünkü birkaç günden beri muhalefetin yaptığı açıklamalara baktığınızda akla ziyan açıklamalar olduğunu görüyoruz 'şeklinde konuştu.

'Dolayısıyla ben burada kriz ya da büyük bir sorun görmüyorum 'diyen Mahir Ünal, 'Çünkü bir ülkenin parlamentosu çalıştığı sürece, o ülkenin sorunlarına çözüm bulduğu sürece sorun yok demektir. Şu anda TBMM güçlü bir siyasi iradeyle çalışmaktadır 'dedi. BEYAZ GAZETE