Kirazpınar Konutları İçin Başvurular Başladı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kent Konut tarafından Gebze'de yapılması planlanan Kirazpınar Konutları içi başvurular başladı.

Kirazpınar Konutları İçin Başvurular Başladı
Toplantıda konuşan Karaosmanoğlu, “Gebze 10 yıl önce ki Gebze değil. Bizim şirketlerimiz de kar şirketi değil halkın malıdır” dedi.

Büyükşehir Belediye iştiraklerinden Kent Konut tarafından Gebze 'ye inşa edilecek olan Kirazkent Konutları 'nın tanıtım toplantısı dün Gebze Osman Hamdi Bey Kültür Merkezi 'nde yapıldı. Toplantıya Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kent Konut Genel Müdürü Metin Kalafat, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ersin Yazıcı, Gebze Belediye Başkanı Adnan köşker ve davetliler katıldı. Toplantıda konuşan Karaosmanoğlu, “Bizim şirketlerimiz kar şirketi değil, halkın şirketi, mallarımız halkın malı. Çalışmalarımızla Gebze 'yi değiştirdik, burası on sene önceki yer değil” dedi.Gebze 'ye yapılacak daha çok şey olduğunu söyleyen Karaosmanoğlu, “Burada toprak çok kıymetli olduğu için yer konusunda sıkıntı yaşadık. Zaten Gebze 'de TOKİ 'de yeteri kadar konut yapıyor. Ancak TOKİ 'yle yarışmak gibi bir durum söz konusu değil. Büyükşehir olarak Gebze 'de de konutumuz olsun istedik” dedi. Konutlardan herhangi bir kazanç elde etmek durumunda değiliz diyen Karaosmanoğlu, “Vatandaşımızın ihtiyacını karşılamaya çalışıyoruz. İnanıyorum ki bu yapılarla Gebze 'ye yeni güzellikler katılmış olacak” şeklinde konuştu.Hedeflerinin 5 yılda 20 bin konut olduğunu hatırlatan Karaosmanoğlu bunun kolay bir iş olmadığını söyledi. Öte yandan dairelerin ihtiyaca ve müracaatlara göre yapılacağını söyleyen Karaosmanoğlu bu yönüyle projelerin harekeli projeler olduğunu belirtti. Vatandaşın normal ev yapımında mağdur olduğunu dile getiren Karaosmanoğlu, “Yapımı 25 yıl önce başlayan ve hala bitmeyen inşaatlar var. Sabit gelirli garip guraba vatandaş ya da emekli vatandaş farkında olmadan üç kuruş parasını da bir sahtekâra kaptırabiliyor. Bu yüzden Kent Konut 'ta güven var” diye konuştu.Biz daha çok sosyal konut yapıyoruz diyen Karaosmanoğlu, “Ben de 22 yıl kirada kaldım. Kiracı olmanın ne demek olduğunu biliyorum. İnsan küçücük de olsa başımı sokacak bir evim olsun istiyor. Biz bu yüzden bekarı bile düşünüp tek göz ev bile yapıyoruz” dedi.

Kent Konut Genel Müdürü Metin Kalafat ise konutlar hakkında bilgi verdi. Klafat, “37 bin liradan 120 bin liraya kadar farklı fiyatlarda daireler var. Başvurular 20 Şubat 'ta başlayacak. Başvuran herkes hiçbir şart aranmadan hak sahibi olabilecek. İnşaatlar belli seviyeye geldiğinde daire belirleme kuraları çekilecek” dedi.Çeşitli ödeme kolaylıkları sağlandığını beliren Kalafat, “Projede Vakıfbank, ING Bank, Anadolu Bank, Deniz Bank ve Bank Asya ile anlaşıldı. Aylık taksit ödemelerinde 12 ay ve ya 18 ay yarım taksit ödemeli seçenek bulunuyor. Peşin alımlarda yüzde 10 indirim yapılıyor. Daire bedelinin yüzde 25 'i peşinat olarak alınacak kalan bedel ise anlaşmalı bankalarca kredilendirilecek” şeklinde konuştu. Katılımcılara Kent Konut tarafından yapılan çalışmaların yer aldığı bir sinevizyon gösterisi izletildi. Program ardından gerçekleşen kokteyl ile sona erdi.Daire fiyatları şu şekilde: 1+0 39 metre kare zemin katlar 37 bin 50 TL, 1+0 39 metre kare normal katlar 39 bin TL, 1+1 53 metre kare zemin katlar 50 bin 350 TL, 1+1 53 metre kare normal katlar 53 bin TL, 2+1 81 metre kare zemin katlar 76 bin 950 TL, 2+1 81 metre kare normal katlar 81 bin TL, 3+1 99 metre kare zemin katlar 99 bin 900 TL, 3+1 120 metre kare zemin katlar 114 bin 900 TL, 3+1 120 metre kare normal katlar 120 bin TL.
Kaynak: İHA