Hukuk Fakültesi Öğrencilerinden Milletvekiline Ziyaret

Marmara Üniversitesi ve Okan Üniversitesi Hukuk Fakültesi öÖğrencileri, TBMM Adalet Komisyonu Sözcüsü AK Parti Bartın Milletvekili Avukat Yılmaz Tunç' u TBMM'de ziyaret etti.

Hukuk Fakültesi Öğrencilerinden Milletvekiline Ziyaret
Türkiye Büyük Millet Meclisi' ne (TBMM) ilk defa gelen Hukuk Fakültesi öğrencileri, Genel Kurul Salonu ve kulisleri gezip öğle yemeği yedikten sonra Milletvekili Yılmaz Tunç ile birlikte karşılıklı görüş alışverişinde bulundular. Öğrencilerin çeşitli konulardaki sorularını cevaplayan Milletvekili Tunç, sorulan soruların öğrencilerin gündemi yakından takip ettiğini ve ülkenin sorunları ile ilgilendiklerini gösterdiğini belirtti.

Milletvekili Tunç, 'Ülkemizin böyle çalışkan ve memleket meseleleriyle yakından ilgilenen gençlere ihtiyacı var. Geleceğimiz gençlerimizin elindedir. Son 9 yıldan bu yana Türkiye' de her alanda olduğu gibi hukuk alanında da büyük bir değişim ve dönüşüm yaşandı. Uzun yıllardan bu yana uygulanmakta olan temel kanunlarımızın artık günümüz ihtiyaçlarına cevap veremediği için değiştirildi. Hem ceza alanında hem de hukuk alanında bütün temel kanunların artık daha çağdaş, evrensel hukuk ilkelerine daha uygun hale getirildi. O kadar çok kanun değişti ki bugün avukatlığa geri dönsem büromdaki bütün kanun kitaplarını değiştirmem gerekecek. Bu kanun değişikleri ile birlikte Türkiye daha güncel kanunlara kavuştu. Şimdi ise insan haklarına saygılı, daha özgür, daha demokratik bir sivil Anayasa çalışmaları da devam ediyor. TBMM yasama faaliyeti yaptı. Yani hukuk inşa etti. Sizlerde mesleğinizde iyi bir avukat, hakim, savcı olarak temayüz edeceksiniz. Bu sıraları bizlerden devir alacaksınız. Dünyada ki ve ülkmemizde ki gelişmelerden haberdar, özgürlükçü demokrat bir gençlik Türkiye'yi dünyada lider yapacaksınız. Buna yürekten inanıyorum ' dedi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi' nde, Adalet komisyonu Sözcüsü olması dolayısıyla AK Parti Bartın Milletvekili Avukat Yılmaz Tunç' u ziyaret etmek istediklerini belirten öğrenciler, yoğun programına rağmen kendilerine vakit ayırdığı için teşekkür ettiler.
Kaynak: İHA