Akdağ'dan Sarı Gelin Türküsü

Cağ kebabının yapıldığı, kadayıf dolmasının tadına bakıldığı ''I.Erzurum Tanıtım Günleri'' başladı.

Atatürk Kültür Merkezi'ndeki tanıtım etkinliklerinin açılışına Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Başbakanlık Müsteşarı Efkan Ala ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Dinçer, burada yaptığı konuşmada, öğrencilik yıllarının Erzurum'da geçtiğini, bu sürede Erzurum'da ilk üniversiteye hazırlıkla sürücü kursunu kendisinin açtığını, ilk defa ev dışında iftar verme uygulamasını gerçekleştirdiğini, ayrıca Erzurum'un Oltu ilçesinde ilk tiyatro gösterisini sahneye koyduğunu anlattı.

Bir şehri sevmek için o şehirde doğmanın yetmediğini ifade eden Dinçer, Erzurum'da yaptıklarını örnek göstererek, katılımcılara ''Şimdi söyleyin, kim daha Erzurumlu'' diyerek espri yaptı.

Sağlık Bakanı Akdağ da Ankara'da yapılan tanıtım etkinliğinden duyduğu memnuniyeti ifade ederek, Erzurum'un sadece ulusal düzeyde değil, daha önce gerçekleştirilen UNİVERSİAD etkinliğiyle kış spor merkezi olarak uluslararası platformda da tanıtıldığını belirtti.

Erzurum'un kış spor merkezi olarak tanıtımı için önemli yatırımlar yapıldığını ifade eden Akdağ, bu yatırımların gerçekleşmesini sağlayan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür etti.

Akdağ, ''Erzurum'un kalkınması Doğu Anadolu'nun kalkınması anlamına geliyor. Bunun için elbirliğiyle çalışacağız'' dedi.

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay ile Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz da tanıtım günlerine katılanları selamladı.

Halk oyunları gösterisiyle şiir dinletisi sunulan, yöresel sanatçıların konser verdiği açılışta Bakan Akdağ da ''Sarı Gelin'' türküsüne eşlik etti.

Konuşmaların ardından, tanıtım günlerinin açılış kurdelesi Bakan Akdağ ve diğer bazı katılımcılar tarafından kesildi.

Akdağ, daha sonra eşiyle birlikte yöresel ürünlerin teşhir edildiği stantları gezdi ve vatandaşlarla sohbet etti.

I. Erzurum Tanıtım Günleri, cumartesi akşamına kadar takip edilebilecek.
Kaynak: AA