Kraliçe Elizabeth: Kilise'nin Görevi Bütün Dinlerin Özgürce Yaşanmasını Sağlamak

İngiliz Kraliçesi II. Elizabeth, ülkedeki 9 farklı din ve mezhep temsilcisiyle bu sabah Lambeth Sarayı’nda bir araya geldi. Canterbury Başpiskoposu’nun ev sahipliğini yaptığı toplantıda Kraliçeye eşi Edinbugh Dükü Philip eşlik etti.

İngiliz Kraliçesi burada yaptığı konuşmada, dinin toplumdaki önemine vurgu yaptı. İngiliz Kilisesi 'nin rolünün, ülkedeki diğer dinleri dışlayarak Anglikan inancını savunmak olmadığının altını çizen Kraliçe Elizabeth, “Kilise 'nin en önemli görevlerinden birisi de, ülkedeki bütün din mensuplarının özgürce ibadetlerini yerine getirmesini teminat altına almaktır.” diye konuştu.

Kraliçe, İngiliz Kilisesi 'nin, daha iyi bir toplum oluşturmak için ülkedeki farklı din mensupları arasında “örgü fabrikası” gibi çalışması gerektiğini kaydederek, inançsızlar da dahil olmak üzere tüm dindeki insanlar için güzel bir ortamın oluşmasına destek sağlaması gerektiğini ifade etti.

“Dinlerimiz nasıl bir hayat yaşamamız gerektiği ve birbirimize karşı davranışlarımızın nasıl olması gerektiği konusunda önemli bir rehberlik sağlıyor.” diyen Kraliçe Elizabeth, inançların milyonlarca insanın kimliğini tanımlamasında önemli bir rol oynadığına dikkat çekti.

Kraliçe, İngiliz Kilisesinin toplum nezdindeki önemli pozisyonunu tekrar gözden geçirmek ve ülkedeki farklı grupların oluşumunda inançların ne kadar önemli olduğunu bir kez daha vurgulamak için Lambeth Sarayı 'ndaki bu toplantının güzel bir fırsat olduğunu sözlerine ekledi.

Ülkenin ilk Müslüman kadın bakanı Sayeeda Warsi de, dün Telegraph gazetesinde kaleme aldığı makalede, Avrupa 'nın, totaliter rejimlerdekini hatırlatan bir “militan laiklik” tehdidi altında olduğunu söyleyerek tartışma başlatmıştı.