EMİTT Ödülünü Valiye Teslim Etti

EMITT 2012 Fuarı'nda Sinop standına verilen “Bölgenin Havasını En İyi Yansıtan Stant Ödülü”, İl Kültür ve Turizm Müdürü Hikmet Tosun tarafından Sinop Valisi Dr.Ahmet Cengiz'e teslim edildi.Valilik toplantı salonunda gerçekleştirilen programda konuşan Vali Dr. Ahmet Cengiz, fuarda görev alan tüm görevlilere teşekkür etti.

EMİTT Ödülünü Valiye Teslim Etti
Fuarların tanıtım konusunda büyük katkısı olduğunu dile getiren Vali Cengiz, elde edilen başarının tüm kurum ve kuruluşlar arasındaki uyumun meyvesi olduğunu söyledi. Vali Cengiz, 'Türkiye'nin en büyük, dünya'nın 6. büyük turizm fuarına biz Sinop Valiliği olarak 12 yıldan beri katılmaktayız. 4 bin 500 katılımcı, 62 ülke bu fuara katılıyor ve turizm camiası buluşuyor. Geçen yıl 'En Centilmen Stant Ödülü' almıştık. Bu yıl birlik ve beraberlik içerisinde valiliğimiz, belediye başkanlığı, Gerze Belediye Başkanlığı, Su ve Orman Bölge Müdürlüğü, Turizm ve Kültür Derneği ile Doğan Ülgen'in katkılarıyla gerçekleştirilen fuarda 'Bölgenin Havasını En İyi Yansıtan Stant Ödülü'nün ilimize layık görülmesini son derece önemsiyorum. Karadeniz'in turizmde öne çıkmış iliyiz. Bu da fuarda tescillenmiş oldu. Emeği geçenlere başta Belediye Başkanlığı, Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Su ve Orman Bölge Müdürlüğü, Gerze Belediye Başkanlığı, Kültür ve Turizm Derneği, İstanbul'daki SİNDEF ve SİAD Yöneticileri ile Doğan Ülgen'i ve emeği geçen herkesi katkılarından dolayı kutluyorum. Bu ödül Sinop'un ödülüdür. Sinop daha iyi ödüllere layık. Daha çok tanıtım ve daha çok turist turizmin en önemli gerçeğidir. Bundan sonraki hedefimiz turizm değerlerimizi öne çıkartarak, ilimizi turizmde 'marka kent' yapmanın gayreti içinde olacağız. Birlik ve beraberlik içinde bunu başaracağımıza inanıyorum ' dedi.

Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül de yaptığı konuşmada, fuara destek veren tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür etti. Baki Ergül, 'Bizim bu yıl bir tek eksiğimiz oldu. Basın mensubu arkadaşlarımızdan en az bir kişiyi fuara götürmemiz gerekiyordu. Önümüzdeki yıl bunu telafi edeceğiz. Geçen yıl da fuara katılmıştım. Geçen senenin çok çok üzerinde bir katılım yaşandı. Fuarda bir kaç şey çok ilgi gördü. Bunlardan bir tanesi Amazon gösterisi. Bir diğeri bizim yapmış olduğumuz ve Sinop resimlerinin yer aldığı LED ekran ile Gerze Belediyesi'nin getirdiği Hacı Kadın Horozu. Yerimiz düşündüğümüz anlamda değildi. Biraz kenarda olmamıza rağmen standımız büyük ilgi gördü. Tüm arkadaşlarımız Sinop'u en iyi temsil etmek için ellerinden geleni yaptı. Kentim adına mutlu oldum. Birçok TV kanalı da standımıza büyük ilgi gösterdi. Özet olarak Sinop ile herkes çok ilgiliydi. Başarı belgeleri ve plaketler bunun en güzel örneği. Ben bir kez daha emeği geçen arkadaşlarımızı tebrik ediyorum. Bir daha ki yıl daha güzel konumda olacağımıza inanıyorum. Bizim bu birlikteliğimiz ve uyumumuz olmasa tabi ki böyle büyük bir başarı söz konusu olmayabilirdi. Ben Sinop Belediye Başkanı olarak bunu başarı addediyorum ' diye konuştu.

EMİTT Fuarı'nın Türkiye'nin en büyük fuarı olduğunu belirten İl Kültür ve Turizm Müdürü Hikmet Tosun ise, 'Fuarda 62 yabancı ülke 4 bin 500 katılımcı yer aldı. 12 yıldan bu yana fuara katılıyoruz. Fuarın katılımında yüzde 15, izleyici olarak da yüzde 12 artış var. Yerli ve yabancı 128 bin kişi fuarı gezdi. Bizim yaşadığımız iki tane sorunumuz var. 12. salona tüm illeri koymuşlar. Ben bunu orada da dile getirdim. Bu fuarı bu noktaya taşıyan aslında illerdir. Burada sanki iller dışarıya itilmiş gibi gözüküyor. Burada fuar yönetiminin aldığı karar var. Tabii ki bu karar tartışılır. İllerin çok gürültü yaptığı ve yabancıların rahatsız olduğu dile getirildi. Bunun çeşitli önlemleri vardır. Bunun önüne geçilebilir. Bundan sonra ki fuarlarda bizim yerimizin turizm acentelerine yakın olmasını istiyoruz. Biz gürültü yapmıyoruz; sadece turizm satıyoruz ' şeklinde konuştu. Tosun, EMİTT Fuarı'na 30 bin TL'lik bütçe ile katıldıklarını sözlerine ekledi.Programda Orman ve Su İşleri 10. Bölge Müdürü Ercan Yeni, Sinop Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Fahri Bostan ve Ülgen Kotra Sahibi Doğan Ülgen ve Sinop Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü İsmet Damaroğlu birer konuşma yaparak, fuarda yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.Toplantı bitiminde İl Kültür ve Turizm Müdürü Hikmet Tosun, İstanbul Beylikdüzü'nde ki TÜYAP Fuar Merkezi'nde 9-12 Şubat tarihleri arasında bu yıl 16.sı düzenlenen EMITT 2011 Fuarı'nda Sinop standının aldığı “Bölgenin Havasını En İyi Yansıtan Stant Ödülü”nü Vali Dr. Ahmet Cengiz'e teslim etti.
Kaynak: İHA