Başbakan Yardımcısı Atalay Erciş'te

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, 15 bin konutun 5 bininin Erciş'te yapılacağını belirterek, "Erciş'in bütün ihtiyaçlarını kalıcı bir şekilde gidereceğiz" dedi.

Başbakan Yardımcısı Atalay Erciş'te
Van'daki incelemelerinin ardından Van Valisi Münir Karaloğlu ile birlikte Erciş ilçesine gelen Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Kışla Konteyner Kenti'nde depremzede vatandaşları ziyarete etti.

İlçe Kaymakamı Ramazan Fani'den faaliyetler konusunda bilgi alan Atalay, daha sonra Erciş Belediye Bakanlığı'nı ziyaret etti. Belediye Başkanı Zülfikar Arapoğlu'dan çalışmaları hakkında bilgi alan Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Erciş'in bütün ihtiyaçlarının kalıcı bir şekilde giderileceğini anlatarak, 'Van,Erciş ve köylerini hem depremin yaralarını sarma amacıyla hem de şehirleri yeniden gözden geçirme, yeniden planlama, yeniden alt yapısını değerlendirme olarak ele alıyoruz. Sadece geçici tedbirler değil, kalıcı olarak da tedbirler alacağız. Bu şehirlerimizde ne yapılması gerekiyorsa onu yapacağız. Burada değerli kaymakamımız, belediye başkanımız, arkadaşlarımız büyük bir çaba gösterdiler. Daha sonra biz bir dizi çalışmalar, toplantılar yaptık. Bakan arkadaşlarla görüştük. Şimdi Erciş'imiz baştan sonayeniden ele alındı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız ilçeyi imarıyla, alt yapısıyla değerlendiriyor. Yeni mahallelerin kurulacağı yerler belirlendi. Şu anda inşaatlarının yapıldığı Karataşlar ve küçük sanayi sitesinin üst tarafı yeni şehir orada kuruluyor. Şu anda buralarda yaklaşık 5 bin konutun ihalesi yapılmış durumda. Toplam 15 bin konutun 5 bini Erciş'te yapılıyor. Ayrıca, sahil yolunu yeniden yapıyoruz. Belediye başkanımız birkaç tane küçük yol projesi getirdi, onları yapıyoruz. Ulaştırma Bakanımızlagörüştük. Su, alt yapısı tamamen gözden geçiriliyor. Atık su arıtma sistemi Erciş'te sorun. Belediyenin hizmet binası, otogar bunlar depremde hasar gördü. Bunlar yeniden yapılacak. Bazı caddeler var, onlar yeniden yapılacak. Büyük Cami'nin yeniden yapılması söz konusu. Kültür merkezi ve buna benzer çalışmalar. Ercişliler bunu duysun. Bu depremden sonra Erciş'in bütün ihtiyaçlarını kalıcı bir şekilde gidereceğiz. Artık bundan sonrası kalıcı konutlara geçilmesi safhasıdır. Deprem sonrası büyük bir taahhüttebulunan bir iş adamımız burada. Fikret Bey, Fi-Yapı'nın sahibi. 500 kalıcı konut yapmayı ve hibe etmeyi vaat etmişti. Kendisi projelerini de hazırladı. Çok güzel bir mahalle kuruyor. Yeri sanayi sitesinin üst tarafında. Orada kendisine yer tahsis ediliyor. 504 konutluk bir site sosyal donatılarıyla, yeşil alanıyla çalışmasını başlatıyor. Kendisine de teşekkür ediyoruz. Depremden hemen sonra böyle bir taahhütte bulunmuştu. Şimdide Van'a geldi. Kendisine arsanın tahsis işlemleri yapılıyor. Kısa süre sonra damahallesini kuracak. Hem AFAD hem de TOKİ işbirliği içinde. Teknik kontrolleri TOKİ tarafından yapılacak. İnşallah sonbaharda büyük ihtimalle teslim edeceğiz ' diye konuştu.

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, daha sonra ilçeden ayrılarak Van'a hareket etti.
Kaynak: İHA