Ayvalıklı Çiftlerin 14 Şubat Keyfi

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, 14 Şubat Dünya Sevgililer Günü nedeniyle 150 Evler Mahalle Muhtarlığı tarafından düzenlenen gecede çiftler doyasıya eğlenerek bu anlamlı günün tadını çıkardı.

Ayvalıklı Çiftlerin 14 Şubat Keyfi
87 çiftin katıldığı, Ayvalık 'ın seçkin eğlence merkezlerinden biri olan Keyifli Restoran 'da 14 Şubat akşamı düzenlenen gecede genç sevgililerin yanı sıra, nişanlı ve evli eşler restoranın piyanisti Murat ve Kemancısı Uğur 'un birbirinden romantik ve hareketli şarkılarıyla duygusal ve fıkır fıkır bir eğlenceyi bir arada yaşadı. İlçede 15 günlük periyotlarla kadınlar matinesi ile orta derece geliri olan ailelere eğlence zevkini yaşatmasıyla tanınan Ayvalık-150 Evler Muhtarı Yener Koşvar; Balık, salata, ordövr tabağı ve yarım şişe rakıdan oluşan fiks menünün sadece 50 TL olarak belirlenerek kar amacı güdülmediğinin altını çizdi.

AMAÇ UNUTULMAYA YÜZ TUTMUŞ SOSYAL İLİŞKİLERİ CANLANDIRMAK
Amaçlarının sosyal anlamda unutulmaya yüz tutmuş eğlence kültürünün yeniden canlandırılmasına katkı vermek olduğunu vurgulayan Koşvar, “Günlük iş koşullarından vakit bulduğu zamanını internet ve televizyonlardaki pembe dizilerle doldurmaya çalışan vatandaşlarımızın sosyal hayattan kopmaya başladığı gerçeği ortadadır. İnsanlarımız artık sanatsal faaliyetlerden ekonomik güçlükler karşısında sinema, tiyatro ve konser gibi sanatsal etkinliklerden hızla uzaklaşmakta ve bireylerimizin sosyal ilişkileri her geçen gün bu sebeplerle azalmaktadır. Bizim de amacımız en azından mahalle halkımızın arasında sosyal ilişkileri güçlendirip, mahalle sakinlerinin birbirleriyle dayanışmasını sağlayabilmektir. Bu düşüncelerle başladığımız Kadınlar Matinesi gibi eğlencelerin yanı sıra bu gece mahallemizin evli çiftlerimiz için 14 Şubat Sevgililer Gününe özel bu eğlenceyi hazırladık. İnanılmaz talep vardı. Ancak bize bu konuda katkı veren restoranın kapasitesi ancak 87 çifte bu unutamayacakları geceyi düzenleyebilmeye yetti. 8 Mart Kadınlar Gününde de yine kadınlara yönelik benzeri bir organizasyon düzenleyebilmek için muhtarlık olarak düğmeye bastık” diye konuştu.
Kaynak: İHA