Aliyev, Rasmussen’le Görüştü

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen’i ziyaret etti.

Aliyev, Rasmussen’le Görüştü
Aliyev 'i NATO karargahında ağırlamaktan memnuniyet duyduğunu ifade eden Rasmussen, İttifak 'ın Azerbaycan 'la ortaklığa büyük değer atfettiğini dile getirdi. NATO Genel Sekreteri, Azerbaycan 'ın Afganistan operasyonuna yaptığı katkılardan dolayı müteşekkir olduklarını belirterek, “Birçok alanda ortak siyasi öncelik ve çıkarlarımız var.” dedi.

Rasmussen, ikili görüşmede, bölgesel ve uluslararası alanda ilişkilerin geliştirilme yolları üzerinde durulduğunu belirtti.

İlham Aliyev ise iki ülke arasındaki ilişkilerin bir 'başarı tarihi ' olarak nitelendirilebileceğini söyledi ve Azerbaycan 'ın Avrupa-Atlantik kurumlarıyla entegrasyonu konusunda büyük gelişme kaydettiğini vurguladı. Aliyev, Azerbaycan Ordusu 'nu NATO standartlarına yükseltmek için reformlar yaptıklarını dile getirdi. İlham Aliyev, Afganistan konusunda verdikleri desteğin artarak devam edeceğini kaydetti.

İlham Aliyev, Ermenistan 'a da çağrı yaparak BM kararlarına uymalarını ve işgal ettikleri Azerbaycan topraklarından çekilmelerini istedi.

İlham Aliyev ayrıca Kuzey Atlantik Konseyi 'ne de hitap etti.

Öte yandan, Suriye 'de insani koridorlar açılmasına karar verilmesi halinde NATO 'nun desteğinin ne olacağının sorulması üzerine Rasmussen, İttifak 'ın Suriye 'ye şu veya bu şekilde müdahale niyetinde olmadığını ifade etti. Rasmussen, “İnanıyorum ki Suriye için bölgesel bir çözüm bulunur.” dedi.