‘251 Bin Dev Öğrenci’ Projesi Ahmetli’de Tanıtıldı

Vali Halil İbrahim Daşöz öncülüğünde başlatılan ‘251 Bin Dev Öğrenci’ projesi Ahmetli’de tanıtıldı.

‘251 Bin Dev Öğrenci’ Projesi Ahmetli’de Tanıtıldı
Ahmetli Belediye Düğün Salonu'nda Vali Halil İbrahim Daşöz 'ü sevgi gösterileriyle karşılayan öğrenciler hep birlikte 251 Bin Dev Öğrenci Marşını söylediler.

Törene Daşöz'ün yanı sıra Ahmetli Kaymakamı Fuat Gürel, Belediye Başkanı Ahmet Alhan, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mehmet Uçak, İlçe Milli Eğitim Müdürü Gündüz Atbaş, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Proje hakkında öğrencilere bilgi veren Vali Daşöz, öğrencilerin proje kapsamında ilde turizm, kültür, sanat ve sporun gelişmesinde önemli bir etken olacağını söyledi. İl genelindeki her öğrencinin 'Dev Öğrenci ' olduğunu söyleyen Vali Daşöz,”Dev öğrenci kendi arkadaşlarını, öğretmenlerini, şehrini, ülkesini, insanları seven insanlardır. Bunlar dev öğrencinin sıfatlarıdır” şeklinde konuştu.Vali Halil İbrahim Daşöz, 'Yaşadığımız bu ortamda hepimiz öğrenciyiz. Yaşam sürdüğü sürece bizler bir şeyler öğreniyoruz. Birileri de bizden öğrenmek istiyor. Bu sadece okul hayatında değil, yaşamın her alanında böyle. Gerek okul hayatımızda gerekse yaşamımızın diğer bölümlerinde başarılı olamayabiliriz. Hayat başarısı sizlerden bir şeyler bekliyor. Farkındalıklarla yetişmemiş olsak dahi, başarılı olmak zorundayız. Mutlu insanlar daha başarılı oluyor. Acı çeken insanlar diğer alanlarda başarılı, üretken olabilirler. Ama mutlu insanlar kadar başarılı olamazlar. Zinde olanlar kafası karışık olanlara oranla daha başarılıdır. Başarıyı çalışma getirir” dedi. Vali Daşöz, “Bu proje gönüllülük esasına dayalı, yüreğinde sevgi olan, arkadaşını, öğretmenlerini ve ülkesini sevenlerin projesidir. Başarının yolu çalışmaktan, mutluluğun yolu da sevgiden geçiyor. Eğer yüreğinizde sevgi pınarı yoksa mutlu olma şansınız yoktur” şeklinde konuştu. Konuşmasında öğretmenlere de seslenen Vali Daşöz, bir öğretmenin çocuk üzerinde çok büyük etkisi olduğunu belirterek, “İyi bir eğitim verirseniz o çocuğun ileride daha başarılı ve üretken olmasını sağlarsınız. Eğer çocuğa aşağılık kompleksini işlerseniz, o çocuğun bilinçaltına yerleşir” diye konuştu.Ahmetli'yi en iyi öğrenci ve öğretmenlerin tanıtacağını belirten Vali Daşöz, “Peki neden biz Ahmetli'yi tanıtmak için hiçbir şey yapmıyoruz. Niye ön yargılı davranıyorsunuz. Niye başkalarının yapmasını bekliyorsunuz. Biz çocuklarımız iyi yetişsin diyoruz. Artık bu söylemden çıkıp öze dönmeliyiz. Sigara verilen paranın yarısı ile ayda bir kitap alınabilir. Ama maalesef bu olmuyor. Hangi düşünceye sahip olursak olalım ortak hareket edeceğimiz nokta kitap okumak olmalıdır ' diye konuştu.Vali Daşöz, 251 Bin Dev Öğrenci projesi kapsamında elde edilecek gelirle Manisa ve ilçelerine en az 16 eser kazandırılacağını, ilçeye ne yapılması isteniyorsa buna düzenlenen anketlerle proje öğrencilerinin karar vereceğini ifade etti. Projeye katılım konusunda istekli olup olmadıklarına yönelik öğrencilere sorular yönelten Vali Daşöz, öğrencilerden 'evet' yanıtını aldı. Programın sonunda Vali Daşöz, öğrencilerle birlikte ve coşkuyla '251 Bin Dev Öğrenci ' Marşı 'nı söyledi.

Vali Halil İbrahim Daşöz, '251 Bin Dev Öğrenci ' tanıtım toplantısından sonra Ahmetli Belediye Başkanı Ahmet Alhan'ı ziyaret ederek çalışmaları hakkında bilgi aldı.
Kaynak: İHA