Taş Karikatür Dergisi Yoluna Devam Ediyor

Sakarya’da yayımlanan tek karikatür dergisi olma özelliğini taşıyan Taş, 31.sayısını okuyucuları ile buluşturdu.

Taş Karikatür Dergisi Yoluna Devam Ediyor
4. yılını geride bırakan ve Sakarya Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kursları 'nda kurs gören karikatür kursiyerleri tarafından yayına hazırlanan Taş Karikatür Dergisi 31. sayısını çıkardı. Ödüllü karikatürist Osman Suroğlu 'nun Genel Yayın Yönetmenliğini yaptığı derginin son sayısında dosya konusu olarak “taş” metaforu işlenirken, dergide taş konusu ile ilgili yazı ve çizimler yer aldı.

Kurulduğu günden bu yana koruduğu yayın politikası gereği saygı ve hoşgörü sınırlarını zorlamadan mizah yapma anlayışı benimseyen derginin son sayısında; insanın madde ve eşyalar karşısında ki duruşundan yola çıkarak taş ile kurduğu bağ mizahi bir dille ele alındı.31. sayılarını çıkarmaktan dolayı mutlu olduklarını kaydeden Taş Karikatür Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Osman Suroğlu, “31. sayımızda artık bizde hakkı kalmasın diyerek dergimize ismini veren Taş 'ı dosya konusu olarak belirledik. Taşın kısa ve öz yolculuğunu dergimizin bu sayısında anlatmak istedik. Netice de ortaya böyle bir sayı çıktı. Emeği geçen karikatürist arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Ayrıca bizlere dergimizi çıkarmak konusunda sponsor olan Sakarya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığına müteşekkir olduğumuzu ifade etmeliyim” dedi.

Dergide karikatürist ve yazar olarak yer alan Zafer Aydın 'ın, “Kelimeleri Taş 'tan Çıkarmak” isimli yazısı derginin bu sayıda ki en dikkat çeken ayrıntılarından biri olurken; Aydın yazısında, taşın kelime anlamından tarih boyunca gelişen süreçte kullanıldığı alanlara kadar geniş bir yelpazede taşın imgesel sürecini ele alıyor.Derginin 31. sayısında çizgileri ile Mahmut Yılmaz, Nurdan Meral, Cemal Toprak, Saadet Selamet, Zafer Aydın, Emre Bilgi, Enes Dülger, Gözdenur Altuntaş, Berat Dağdeviren, Betül Özdin, Hazar Altındaş, Hatice Bağçeli, Yusuf İşgüzar, Erdem Emecan, Zahide Özdin, İrem Aktaş, Merve Çınar, Talha Pekdemir, Beytullah Yıldırım, Ayşe Baytar, Ali Birkol, Betül Koç, Meryem Çakmak, Hasan Aksu, Doğa Özcar ve Hüseyin Aksu yer alıyor.
Kaynak: İHA