Kendimi köprüden atarım

Fenerbahçe Kulubü Başkanı Aziz Yıldırım, duruşmaya verilen arada sert açıklamalarda bulundu.

Kendimi köprüden atarım
Futbolda şike soruşturması kapsamında yargılanan Fenerbahçe Kulubü Başkanı Aziz Yıldırım, duruşmada değil ancak öğle arasında verilen arada duruşma başlamadan konuştu. İzleyici bölümünde bulunanlarla selamlaşan Aziz Yıldırım, şikeyle ilgili iddialara değindi.

Yıldırım, 'Şikeymiş ne şikesi. Şike filan yok. Memleket elden gidiyor, şike konuşuluyor 'diye seslendi. Aziz yıldırım, diyalog şeklinde geçen konuşmasında, 'İbrahim Akın'a, 100 bin dolar vermişim. Nereden vermişim, hangi hesaptan vermişim? İspat etsinler kendimi köprüden atacağım. Buradan çıkınca televizyonlarda konuşanlarla da konuşacağım 'dedi

Aziz Yıldırım'ın bir mesajı da dışarıda bekleyen taraftarlara oldu. Yıldırım, 'Taraftarlara söyleyin gelmesinler, soğuk zaten duruşmalar devam edecek. Çarşamba günü Çağlayan'a gelsinler 'diye konuştu.

'HERKES KORKAK'

Arada bir süre bazı basın mensuplarıyla da konuşan Yıldırım, bu sırada duruşmanın başlayacak olması nedeniyle mübaşir tarafından yerine oturulması konusunda uyarıldı. Bunun üzerine Yıldırım, basın mensuplarına gülümseyerek, 'Neden oturuyorsunuz, kalkın kalkın. Herkes korkak. Cesurlar bir kere, korkaklar her gün ölür. Ne yazık ki spor medyasında korkaklar var. Çok daha önemli açıklamalarım olacak. Arkadaşlar internet sitesine bugün yarın koyarlar 'ifadesini kullandı.

Davanın tutuklu sanıkları Aziz Yıldırım, Cemil Turan ve Ali Kıratlı'nın bir süre kendi aralarında sohbet ettiği gözlendi.

NE DOSTU HERGÜN GEÇİRİYORLAR

Daha sonra etrafındaki gazetecilere seslenerek konuşmaya devam eden Aziz Yıldırım, 'Memleket haberleri ile ilgilenin, korkmayın, herkes çok korkuyor. Bu mahkeme pazartesi gününe kadar burada, Pazartesi Çağlayan'da... Orada atış serbest ' şeklinde konuştu.

Şikeye teşvik yasak değilmiş, böyle bir şey olabilir mi ? diye hayıflanan Yıldırım, İbrahim Akın mevzusu ile ilgili bir kez daha konuştu: 'İbrahim Akın'ın parasını ben vermişim, 100 bin euroymuş, sonra parayı dolara çevirdiler. Yarın çok sert mesajlar vereceğim... 'Mehmet Ali Aydınlar'ın istifa etmesi beni ilgilendirmez...Benim O'nunla işim yok ' ifadelerini kullandı.

Aziz Yıldırım gazetecilerin 'Kitap okuyor musunuz ' sorusuna 'Evet, nereden sevdim o zalim kadını kitabını okuyorum... ' cevabını verirken, Spor yapıyor musunuz? sorusuna ise 'Evet ben spor kulübü başkanıyım...24 saat spor yapıyorum ' dedi.

Abdullah Başak bu esnada tekrar söze girerek, 'Operasyon biraz daha başlamasa ben evleniyordum, bu kez de mınıcooper'ı değil düğün paramı ortaya atarlardı. Şike parası ile düğün yaptı diyeceklerdi. Benim için kandil akşamı camiye gittiğim ve orada sivil polislerin beni izlediği ve cemaatin de hırsız diyerek beni kovaladıkları yazılıyor. Kesinlikle yalan, çünkü ben hayatımda kandilde camiye gitmedim... ' sözlerini sarfetti.

Sonra ortama Bülent Uygun da gelerek, 'Başkan bunlar bizim dostlarımız değil mi ' şeklinde seslendi. Aziz Yıldırım buna karşılık, 'Ne dostu hergün geçiriyorlar. ne tapeymiş be... ' dedi.

Uygun; 'Başkan bu kadar güzel tesisler ve statlar yaparsan böyle olur. ' diye devam etti.

Başkan Ülker Arena hakkındaki görüşleri sorulduğunda ise 'Salon çok güzelmiş ama ben daha görmedim ' derken, sözlerini şöyle tamamladı: 'Bu dava kesinlikle şike davası değil, ama bunu anlamıyorlar. Türkiye'ye sahip çıkın, bunlar komik şeyler, biz sahip çıkamayız çünkü içerideyiz. '

GÜLEREK TEPKİ VERDİ

Oldukça rahat bir tavırla duruşmayı takip eden Aziz Yıldırım'ın, önündeki dosyaya göz atması dikkati çekti. İddianamenin okunmaya başladığı sırada Yıldırım, suçlamalara ise gülerek tepki gösterdi.

'BURAYA GELENE KADAR SABIKAM YOKTU'

Duruşmada tenzip zaptının okunmasının ardından kimlik tespitine geçildi. Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci, davanın bir numaralı sanığı Olgun Peker'in kimlik tespitini yaptı. Peker evli ve bir çocuğu olduğunu söyleyince Başkan Ekinci 'Allah bağışlasın 'dedi. Peker ise 'Amin 'diyerek cevap verdi. Peker mesleğinin inşaat ve futbolcu menajerliği olduğunu aylık gelirinin ise 5 bin TL olduğunu ifade etti. Ardından Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın kimlik tespitine geçildi. 1952 doğumlu olduğunu ifade eden Yıldırım evli ve iki çocuk sahibi olduğunu söyledi. Başkan Ekinci, Yıldırım'a da 'Allah bağışlasın 'dedi. Yıldırım ise 'Sağolun 'diye yanıtladı. Mesleği sorulan Yıldırım, inşaat mühendisi ve Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı olduğunu aylık gelirinin ise 30 bin TL olduğunu belirtti. Mahkeme Başkanı Ekinci, Yıldırım'a sabıkası olup olmadığı sorusuna Aziz Yıldırım'ın 'Buraya gelene kadar yoktu 'diye yanıt vermesi dikkat çekti. Tutuklu sanık Bülent Uygun ise aylık gelirinin tutuklanmadan önce 300 bin TL olduğunu ancak şu an bir gelirinin olmadığını belirtti.

'NE ŞİKESİ, MEMLEKET ELDEN GİDİYOR'

Yıldırım, 'Memleket elden gidiyor diye açıklamalar yapmıştım. Siz hala basında şikeden bahsediyorsunuz. Ne şikesi, ne şike davası; memleket elden gidiyor. Korkmayın, biz korkmuyoruz 'dedi.

'ERKEK ADAM BİR DEFA ÖLÜR'

Yıldırım, şöyle devam etti: 'Herkes bir yerden tutmuş gidiyor. Şike yaptığımızı söylüyorlar. Böyle şike mi olur? Erkek adam bir defa ölür, on defa ölmez.'

DAHA SERT AÇIKLAMA YAPACAK

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, basına dün kulübün internet sitesinden yaptığı açıklamayı nasıl bulduklarını sordu.

Yıldırım, yarın daha sert açıklamalar yapacağını ifade etti.

SON MAÇIN ÖZETİNİ İZLEDİ

Bu arada, Aziz Yıldırım duruşmada kısa bir süre avukatıyla sohbet etti.Duruşmanın en renkli görüntülerinden biri de Yıldırım'ın duruşmada Fenerbahçe maçının özetini izlemesi oldu.

Avukatı, iPad'den Fenerbahçe'nin deplasmanda Kardemir Karabükspor'a 2-1 yenildiği maçın özetini izlettirdi. Yıldırım'ın, iddialara neden olan Sivasspor maçınının bir bölümünü de izlediği öğrenildi.

TARAFTARA SESLİ MESAJ

Bu arada, Aziz Yıldırım, başkanlığının 14. yıl dönünümde, sarı-lacivertli taraftarların cep telefonlarına sesli mesaj gönderdi.

Mesajda Başkan Yıldırım kendi sesinden taraftarlara ''Böyle bir kulüpte başkanlık yaptığım için onur duyuyorum. Bu onuru bana veren bu camiaya teşekkür ediyorum'' dedi.