Futbolda Şike Davasında İlginç Diyaloglar

Futbolda şike davasının ilk duruşmasında yaşanan ilginç diyaloglar dikkat çekti.

Eski Eskişehirspor Teknik Direktörü Bülent Uygun, sanıkların kemlik tespitleri sırasında tutuklanmadan önce 300 bin TL aylık geliri olduğunu, ancak şimdi gelirinin olmadığını söyledi.
İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen 23'ü tutuklu 93 sanıklı futbolda şike davasının ilk duruşmasında ilginç diyaloglar dikkat çekti. Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci ile üye hakimler, sesli ve görüntülü olarak kaydedilecek olan duruşma içen ses ve görüntü sistemlerini kontrol ettiler. Daha sonra da duruşmaya başlandı. Duruşmaya müşteki sıfatıyla Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) avukatı ile müdahillik talebinde bulunan Erman Toroğlu ile Bucaspor Kulübü avukatları katıldı. Müdahillik talepleri konusunda değerlendirmenin daha sonra yapılacağı belirtildi. Duruşmaya sanık sayısından fazla basın mensubunun katıldığı gözlendi.

Önce duruşmaya katılan tutuklu ve tutuksuz sanıkların kimlik tespitleri yapıldı. 23 tutuklu sanıktan İbrahim Bülent İşcan katılmadı. Aziz Yıldırım, Bülent Uygun ve Olgun Peker'in de aralarında bulunduğu 22 tutuklu sanık ile 26 tutuksuz sanık duruşmada hazır bulundu. Tutuksuz sanıklar arasında Futbolcu sanıklardan Korcan Çelikay, kardeşi İlhan Çelikay, Murat Şahin ve İskender Alın'ın yer aldığı görüldü.

EN YÜKSEK 300 BİN EN DÜŞÜK 560 TL GELİR
Sanıkların kimlik yoklamasının ardından da kimlik tespitleri yapıldı. Kimlik tespiti sırasında ilginç diyaloglar yaşandı. Aziz Yıldırım 30 bin TL, İlhan Ekşioğlu 50 bin TL aylık gelirleri ile en yüksek gelirli sanıklar olarak dikkat çekti. Aslında tutuklu sanık Bülent Uygun ise tutuklanmadan önce gelirinin 300 bin TL olduğunu, ancak tutuklandıktan sonra gelirinin olmadığını söyledi.
Tutuklu sanıklardan pazarcılık yaptığını belirten Abdullah Eker ise 560 TL ile aylık geliri en az olan sanık olarak tutanaklara geçti. Tutuklu sanıklardan sadece Selim Kımıl, daha önceden sabıkası olduğunu söyledi. Eski futbolcu olduğunu belirten Ümit Karan, çalıştığı herhangi bir yer ismi vermemesine rağmen aylık gelirinin 20 bin TL olduğunu söyledi. Tutuksuz sanık Şükrü Ongan geliri olmadığını söyledi. Başkan Ekinci'nin 'Ne ile geçiniyorsunuz? ' diye sorması üzerine Ongan, 'Geçinmiyorum. ' karşılığını verdi.

MAHKEME BAŞKANININ SAMİMİ YAKLAŞIMI DİKKAT ÇEKTİ
Kimlik tespiti sırasında Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci'nin, evli ve çocuklu olduğunu söyleyen sanıklara ayrı ayrı 'Allah bağışlasın ' demesi de dikkat çekti. Başkan Ekinci, tutuklu sanıklardan Mehmet Yenişen'in kimlik tespiti sırasında da, 'Başınız sağolsun. Kardeşinizi kaybetmişsiniz. ' şeklinde taziyede bulundu.

Aziz Yıldırım'ın avukatı Abdullah Kaya, iddianamenin okunmasıyla ilgili, 'Yargılamanın hızlı olması açısından usül ekonomisi yapılmasını istiyoruz. ' dedi. Avukat Kaya'nın isteği mahkeme başkanı tarafından reddedildi.

İDDİANAMENİN OKUNMASINA BAŞLANDI
Bunun üzerine Mahkeme Başkanı Ekinci, 'İddianameyi bitirip yargılamanın devamını Çağlayan'da yapmayı planlıyoruz. ' dedi. Başkan Diken daha sonra da 'Futbolumuzun içinde bir takım sorunlar var. Biz burada takımlarımızı yargılamıyoruz. İddianamede anlatılan olayları yargılıyoruz. İddianamede yanlışlık ve yakıştırma varsa bunları ayıklamak da bizim görevimizdir. ' açıklamasını yaptı. Daha sonra da duruşmada hazır bulunan iki TRT spikeri tarafından dönüşümlü olarak 401 sayfadan oluşan iddianamenin okunmasına geçildi.