Simav Araç Zengini

Kütahya’nın köyleriyle birlikte 67 bin 786 nüfusu ile ikinci büyük ilçesi Simav’da trafiğe kayıtlı 21 bin 502 motorlu araç bulunuyor.

Simav Araç Zengini
İlçedeki araç sayısı Simav dışında başka il ve ilçe trafiğine kayıtlı araçlarla birlikte 25 bini buluyor. Nüfus yoğunluğuna göre Kütahya başta olmak üzere Türkiye ' nin birçok il ve ilçe merkezine göre en çok aracın Simav ' da bulunması dikkatleri çekiyor.

Her 3 kişiden birinin araç sahibi olduğu ilçede ayrıca her aileye bir araç düşüyor. Nüfus oranına göre motorlu araç yoğunluğunun en üst noktaya tırmandığı Simav ' da park sorunu belediyenin yaklaşık bir yıl önce uygulamaya koyduğu şehir merkezindeki bazı cadde ve sokakların ücretli oto parka dönüştürülmesi ile çözümleniyor. Araç sayısının yoğunluğu özellikle halk pazarının kurulduğu Çarşamba günlerinin yanı sıra dini ve resmi bayram günleri ile termal turizmin canlandığı yaz aylarında sürücülere zor anlar yaşatıyor. Tarım, hayvancılık, el sanatları, seracılık ve termal turizm dışında fazla bir iş sahasının bulunmadığı İlçede halen trafikte seyreden 25 bin dolayındaki aracın çoğunluğunun modelli araçlardan oluşması da dikkatlerden kaçmıyor.
Kaynak: İHA