Bülent Korkmaz: Mücadele Olarak 3 Puanı Hak Ettik

Kardemir Karabükspor iç saha galibiyet serisine Fenerbahçe maçı ile devam etti.Güçlü rakibini 2-1 yenen Kırmızı-Mavililer düşme potasından kurtulma savaşına devam etti.

Karabükspor Teknik Direktörü Bülent Korkmaz, maç Sonu basın toplantısında yaptığı açıklamada, “Futbolcularımı kutluyorum, 6 günde 3 maç oynadık. Bu maçlardan mağlup çıkmadan yolumuza devam etmek çok iyi. Bu da futbolcuların özverilerini gösteriyor. Fiziksel olarak iyiyseniz, mental anlamda da iyi olmanız gerekiyor. İlk yarı da düşündüğümüz oyunu çok iyi yaptık. İkinci yarı Alex gibi usta ayağın golü bulması penaltıyı kaçırması bizim için şanstı, şans bizim yanımızdaydı. Üç puanı mücadele olarak hak ettiğimizi düşünüyorum. Bu diğer maçlarda da olmalı. Hangi takımla oynarsanız oynayın zor ama Trabzon ve Fenerbahçe ' den üç puan almak artı bir avantaj. Baktığınız zaman artı puanlar, diğer maçlar geldiğinde kazanç olacak. Daha çok yol kat etmemiz gerekiyor” dedi.
Karabükspor ' un başarılı oyuncusu Ragued de, “Galibiyet aldığımız için çok mutluyum. Galibiyetler almaya devam ederiz” dedi.
Karabükspor ' lu Birol Hikmet ise, ' Buraya gelirken maçı kazanmamız lazımdı. Arkadaşlarımı tebrik ediyorum. 13 haftadan Sonra Son üçten kurtulduk. Bu maçın anlamı olması için Eskişehir ' den iyi Sonuçla dönmemiz lazım.” diye konuştu.

AYKUT KOCAMAN: DEPLASMANLARDAKİ SIKINTIMIZI BİRAZ DAHA BÜYÜTEN BİR AKŞAM OLDU

“Şampiyonluk yarışında daha canlı, daha iddialı olabilmek için, özellikle Son dönemde bizim için zaaf gösterdiğimiz durum var, o da deplasman maçları. İstediğimiz Sonuçları aldığımızı söylemek kolay değil. Maç, öncesi itibariyle bu düşünceyi biraz tersine çevirebileceğimiz durum olarak gözüküyordu. Son derece maçı isteyen takım havası vardı, takımımızda ancak ilk yarı yirmi dakikalık periyot, Karabükspor ' un maç öncesi değil, maçın içindeki maçı isteme konusunda daha istekli olduğu şekilde gerçekleşti. Sert kontra ataklar yaptılar. Ancak daha Sonra devrenin ortalarında önce oyunu ortalamaya başladık daha Sonra topun hakimiyetini ele aldık. Bu hakimiyet pozisyonlara dönmedi ilk yarı boyunca. İlk yarı atak açısından Son derece kısır geçiyordu. Benim de acaba ikinci yarıda bunu nasıl düzeltebiliriz diye düşünmeye başladığım anlarda bir dakika içinde arka arkaya gelen iki gol her şeyi alt üst etti, ters düz etti. İkinci yarı yapabileceğimiz tek ve en önemli şey ilk yarıda bulamadığı pozisyonları bulmak ve gol bulmaktı, böyle de oldu. Ondan Sonra da hem beraberliği elde edecek hem de galibiyeti sağlayabilecek çok sayıda pozisyon geldi. Fakat değerlendirmeyi başaramadık. Ve özellikle şampiyonluk serisine girmeden önce önümüzdeki rakibimizle puanın açıldığı bir hafta olarak gözüktü. Ve deplasmanlardaki sıkıntımızı biraz daha büyüten bir akşam olarak gözüküyor. Önümüzdeki Sivas maçında bir seri başlatmak sorundayız” dedi.
Gazetecilerin Alex ' in paylaşım sitesine yaptığı, ' Çift forvet oynanması halinde Fenerbahçe başarılı olur ' şeklindeki yorumu sorması üzerine Kocaman, “Alex tecrübeli futbolcu. Fenerbahçe ' yi de iyi tanıyor. Buna cevap vermemek gerekir, Alex ' in bunu söylemesi ne kadar yanlış ise, benim de cevap vermem o kadar yanlış olur” diye konuştu.
Eski TFF Başkanı Mehmet Ali Aydınlar ' ın Fenerbahçe ' nin puanının silineceğini açıklamasına ilişkin görüşü sorulan Kocaman, ' Herhalde izlemediğiniz için 3 Temmuz ' da bu olay gerçekleşti. 7-8 Temmuz ' da toplantı yaptım. Farklı bir şey söylemedim. Şike yapıldıysa bunun cezası ne ise herkes bunun cezasını çekmeli. Hiçbirimiz onursuz insanlar değiliz, şikeyle beslenen insanlar da değiliz, şike sahada olur. Türk futbolunda hız sınırı aşılmış. Ben üç kişinin olduğu toplantıda konuşulanlarla ilgili diğer iki kişiye saygılı olarak hiçbir yerde konuşmadım. Konuşmamaya da devam edeceğim. Yani spor kamuoyunun bu günlerde farkına varıldı, bugün verilecek cezalar aslında 3 Temmuz ' un bir hafta Sonrasında konuşulan cezalar. Rıdvan ile çok uzun süredir arkadaşız, bunları bu şekilde açıklamanın doğru olmadığını düşünüyorum” diye konuştu.
Son haftalarda çok yıprandıklarını kaydeden Kocaman, “Haftalık gidiyoruz. Hakikaten yıprandık. Futbol takımımız Son periyotta yıprandı.” dedi.

Fenerbahçe ' nin başarılı futbolcusu Serdar Kesimal da, “Karabükspor ' un zor bir deplasman olduğunu biliyorduk. Maç dengeli giderken, 2-0 geriye düştük. Maçın ikinci yarısına iyi başladık, penaltıyı değerlendiremedik. Maçı rakip sahaya yıktık, istediğimizi alamadık. Bunun yasını tutacak halimiz yok. 8 haftada maksimum puanı toplayıp Play Off ' a iyi girmek istiyoruz.” dedi.
Fenerbahçe ' nin başarılı oyuncusu Baroni de, bireysel değil takım olarak kaybettiklerini söyledi. Baroni, “Bu maçta maçın skoruna etki eden şeylerden bahsetmek gerekir. Oyun dengeliydi. Rakibin golü geldi ardından ikincisi geldi. Önümüzdeki maçlarda ders alırsak, bunları düzeltmemiz gerekir. Sorunun içinde cevap gizli, bireyselliğe indirmememiz gerekiyor, bunun cezasını takım çeker, iyi şeyler olursa bunun müfakatını takım alır. Takım olarak oynadık. Hata yaptıysak takım olarak yaptık. Önde, geride, ortada değil kolektif olarak bakmak lazım, yenildiysek hep beraber yenildik. Takım olarak yenildik” dedi.