Suriye, Arap Birliği Kararını Reddetti

Suriye'nin Arap Ligindeki Daimi Temsilcisi Yusuf Ahmet, Suriye'nin bugün Arap Liginde alınan kararı bütün ayrıntılarıyla kabul etmediğini belirterek, kararı reddettiklerini söyledi.

Büyükelçi Ahmet; Suriye'nin gıyabında Arap Liginde alınacak kararlarla ilgisi olmadığını belirtti.

Suriye'nin Arap Birliği Büyükelçisi Ahmet, yayınladığı bildiride, Arap Dışişleri Bakanlarının bugün aldığı kararı, ' Suudi Arabistan ve Katar ' ın liderliğinde bir kısım Arap hükümetlerinin Arap iradesini gasp etmesi ' şeklinde değerlendirdi.

Başta Suudi Arabistan ve Katar olmak üzere bir kısım Arap ülkeleri hükümetlerinin Suriye konusunda düzenlediği oturumlar ve aldığı kararların, Arap Birliğinin kanunlarının açık bir ihlali olduğunu savunan Ahmet, kararların Suriye'nin güvenlik ve istikrarını baltalama amacıyla siyasi ve politik provokasyonda bulunarak düşmanlık yapıldığını söyledi.

Büyükelçi Ahmet, ' Suriye'de dengeli bir çözümün sağlanmasını engelleyenler, ekonomik yaptırımlarla Suriye halkını sıkıştırmaya çalışan, ülkede yıkım, şiddet ve teröre sınır koyma davetini engelleyen, Suriyelilerin canlarını ve mülklerini hedef alan terör patlamalarını kınamayı gözardı eden, yine bu hükümetlerin kendileridir. Bu hükümetler, tüm bunlarla yetinmeyerek, Suriye'de terör ve dehşet saçan silahlı gruplara sözde insani yardım bahaneleri altında aleni bir şekilde silah ve finans temin ediyorlar ' suçlamasında bulundu.