Hasta ve Yaşlı Bakım Elemanı Yetiştirme Programı

Çankaya Belediyesi İş ve İstihdam Merkezi bünyesinde açılan hasta ve yaşlı bakım elemanı yetiştirme programı tamamlandı.

Hasta ve Yaşlı Bakım Elemanı Yetiştirme Programı
Dört ay süren eğitime katılan 21 kişi sertifika alırken dokuz kişi işe yerleştirildi. Yeni toplumcu belediyecilik anlayışı kapsamında insan odaklı çalışmalarını başarıyla sürdüren Çankaya Belediyesi, işsiz bireyler için istihdam ve eğitim imkanı sunmaya devam ediyor. İŞKUR ve Çankaya Belediyesi işbirliğiyle açılan meslek edindirme kursları, mezun kursiyerlere istihdam sağlıyor. Bu kapsamda açılan hasta ve yaşlı bakım elemanı eğitimi de başarıyla tamamlandı. Eğitime katılan 21 kursiyer sertifika almaya hak kazanırken, 9 kursiyer çeşitli huzur evlerinde istihdam edildi. Sertifikalarını Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık adına Başkan Yardımcısı Savaş Yorgancı'dan alan kursiyerler, kendilerine tanınan eğitim ve istihdam imkanlarından dolayı Çankaya Belediyesi'ne teşekkür etti.

İstihdama yönelik eğitim programlarının temel amacının herhangi bir mesleki eğitimi olmayan bireyleri meslek sahibi yapmak ve ekonomik özgürlük kazanmalarını sağlamak olduğunu belirten Yorgancı, ' İstihdam garantili bu eğitim programları, önümüzdeki dönemlerde de devam edecek. Biz insanlarımıza balık vermek yerine balık tutmayı öğretiyoruz. Önemli olanın da bu olduğuna inanıyoruz ' dedi.
Kaynak: İHA