Mhp Merkez İlçede Bayram Çılgın Yeniden Başkan Seçildi

Milliyetçi Haraket Partisi'nin (MHP) Balıkesir Merkez İlçe Teşkilatının olağan kongresinde mevcut başkan Bayram Çılgın oy kullanan 400 delegenin 238 oyunu alarak yeniden başkan seçildi.

Mhp Merkez İlçede Bayram Çılgın Yeniden Başkan Seçildi
ÇILGIN FARK ATTIMHP Merkez İlçe Teşkilatının olağan genel kurulu Gala Yaşam ve Aktivite Merkezinde yapıldı. Geniş katılımın olduğu kongrede başkanlık için 3 liste yarıştı. Mevcut başkan Bayram Çılgın, Cemal Adın ve Muzaffer Gökkaya'nın aday olduğu kongrede protokol selamlamaları, siyasi konuşmalar ve adayların yaptığı konuşmaların ardından geçilen seçimlerde 418 delegeden 401'i oy kullandı. Bir oy geçersiz sayılırken geçerli olan 400 oydan 238 oy alan Bayram Çılgın MHP Merkez İlçe Başkanı seçilerek güven tazeledi. Diğer adaylardan Cemal Adın 148 oy alırken, Muzaffer Gökkaya ise 14 oy aldı. MHP Balıkesir Merkez İlçe Yönetim Kurulu şi isimlerden oluştu; ' Bayram Çılgın (başkan), Sertaç Gündoğan, Tuncay Köse, Osman Ersin Erdim, Yavuz Selim Tüfekçi, Hüseyin Karaboyun, Bülent Soyer, Yunus Ceyhan, Samet Bilgiç, Yusuf Özpak, Haluk Başak, Selman Aslançeri, Hüseyin Aslanboğa, Hasan Say, Kemal Tetik, İhsan Kaya, Necmi Kayıngül, Mustafa Kemal Poyrazlı, İsmail Ünal, Halil Çaylak, Taha Yunus, Hüseyin Zoroğlu Akın Çakır.

' BELEDİYEDEN ALPASLAN TÜRKEŞ SPOR KOMPLEKSİ
MHP Merkez İlçe Teşkilatının kongresini Divan Başkanlığına getirilen MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya'nın yaptığı kongrede, konuşan Belediye Başkanı İsmail Ok, yönetime geldiklerinden beri yaptıkları çalışmaları anlattı. Belediyeyi milyonlarca TL borçla aldıkları halde yaptıkları çalışmalarla hem hizmetlerin fazlasıyla devam ettiğini hem de borçları ödedikleri gibi bugün Belediyenin kasasında 10 milyon TL fazla para olduğunu açıkladı. Bugüne kadar yapılan hizmetlere teşekkür eden Başkan Ok, üzerlerinde Balıkesirlilerin sorumluluğunu taşıdıklarını, bu sorumluluk bilinciyle en iyi hizmeti verebilmek için çalışmalarını sürdürdüklerini kaydetti. Belediye Bşkanı İsmail Ok, eski belediyespor tesislerinin bulunduğu bölgeye belediye olarak yapacakları yeni spor kompleksine merhum Başbuğ Alpaslan Türkeş'in adını vereceklerini açıkladı. Başkan Ok'un bu açıklaması salonda uzun süre alkışlandı. Öte yandan Belediye Başkanı İsmail Ok, belediye bünyesinde yaptıkları anket-araştırmada halkın yüzde 70'in üzerinde MHP'li Belediye yönetiminden memnun olduğunu bizzat ifade ettiğini anlattı. Bunun çok önemli bir oran olduğunu belirten İsmail Ok, ' Bu başarı bizim belediyede beraber görev yaptığımız ekibimiz ile bu salondaki tüm MHP'li kardeşlerimizdir, sizlerin özverili çalışmalarınızla hepimizin başarısıdır ' diyerek tüm teşkilata teşekkür etti. Belediye Başkanından sonra kürsüye gelen MHP İl Başkanı Mehmet Duran, birlik ve beraberlik mesajları verdiği konuşmasında hedeflerinin önce 2014 yerel seçimlerinde Büyükşehir Belediyesini tekrar kazanmak olduğunu, ardından da Türkiye genelinde tek başına MHP iktidarı olduğunu söyledi.

MHP'DE GENEL KONGRE HAZIRLIĞI
Kongre divan başkanı olan MHP Başkanlık Divanı Üyesi ve mali İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya da partililere hitap etti. Yapılan konuşmalardaki birlik ve beraberlik vurgularına dikkat çeken Karakaya, bunun için teşekkür ettiği Belediye Başkanı İsmail Ok ve İl Başkanı Mehmet Duran'ı tüm salona tekrar alkışlattı. Ülke gündemini değerlendiren MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, teşkilatlardaki bu kongrelerin Ankara'da yapılacak olan MHP 10. Olağan Kongreye hazırlık olduğunu söyledi. MHP'nin Türkiye'ye ışık olacağını belirten Karakaya, iktidarı eleştirdi. Mevlüt Karakaya AK Parti hükümetinin yanlış yönetimi sebebiyle kavramların içinin boşaltıldığını, kurumların itibarsızlaştırıldığını, son birkaç gündür yaşananların da herkesin aklını karıştırdığını söyledi. Karakaya, ' Oslo'daki görüşmenin begle ve kasetleri, MİT'in eski ve yeni başkanlarının gözaltına alınması, Oklar bir yere dönmüş, Türkiye'de işler karışık. Ülkeyi yönetenlerin de milletin de kafası karışmış durumda. Millet iyi şeyler olmadığını anladı. Tüm bu karışıklıkta MHP 10. Olağan Kongresi için hazırlık yapıyor. Tüm gözler MHP'nin üzerine çevrildi. MHP ışık olacak. Bunun ön hazırlıklarını yapıyoruz. Milletimiz kongreden çıkacak fotoğrafa bakıyor. Türkiye'yi MHP iktidarı normalleştirecek ' diye konuştu.Daha sonra MHP Merkez İlçe Başkanlığına aday olan Bayram Çılgın, Cemal Adın ve Muzaffer Gökkaya da birer konuşma yaparak partilileri selamladılar. Konuşmaların ardından seçimlere geçildi. Tekrar başkan Seçilen Bayram Çılgın'ı diğer iki aday başta olmak üzere tüm delegeler kutladı. MHP kongresine genel başkan yardımcısı Mevlüt Karakaya, MYK Üyesi Recep Dumanlı, Balıkesir Belediye Başkanı İsmail Ok, MHP İl Başkanı Mehmet Duran, belediye başkan yardımcıları Tuna Aktürk, Yusuf Özenç, il, ilçe ve belde teşkilat ve belediye başkanları ile yöneticiler ve delegeler katıldı. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin mesajı uzun süre alkışlandı. Baştan sona büyük bir sükunetle geçen kongre aynı şekilde tamamlandı.
Kaynak: İHA