Hattat Sergisinin Geliri Van'a Gidecek

Kocaeli’nin Gebze ilçesinde açılan Gelenekli Hattat Sanatı Sergisi gelirinin bir kısmını Van’daki depremzedelere bağışlıyor.

Hattat Sergisinin Geliri Van'a Gidecek
Gebze Ticaret odasında, Ülker Sanat evi ve GTO ortaklığında açılan Gelenekli Hattat sergisini ziyaret eden vatandaşlar adeta büyüleniyor.

Sergide birbirinden güzel hattat çalışmalarının yanında ebru sanatının icra edildiği eserlerde var. Her bütçeye uygun eserlerin fiyatları 200 TL'den başlayan fiyatlarla satışa sunuyor.Hattat Müzehhibe ' si Şefika Ülker ' nin çalışması olan ve sergideki eserlerin başını çeken 20 bin TL'lik Hide-i Şerif eseri ise İslam tarihinin alanında üçüncü çalışma olma özelliğini taşıyor. Yaklaşık altı ayda biten bu nacizane eserde sergide alıcısını bekliyor. Hattat Sanatını icra etmenin zorluğundan ve uzun vakitler aldığından bahseden Şefika Ülker, “Anadolu ' daki sanatçılarımız zaman olarak daha çok vakit ayırabildikleri için yaklaşık 3-4 senede bu sanatı icra edebilecek bir seviyeye geliyor. İstanbul ' da hattat sanatını icra etmek isteyen vatandaşlarımız vakit sıkıntısı çektiğinden bu süre daha da uzayabiliyor” diye konuştu.Eserlerin zorluğundan ve ince işçiliğinden dolayı fiyat biçmenin zor olduğunu da söyleyen Ülker, “Bunlar el emeği göz nuru eserler. Bunlara fiyat biçmek işimizin en zor kısmı ama bir fiyat biçmemiz gerektiği için fiyatlandırıyoruz. İnşallah Van ' daki kardeşlerimize hayrı olur” dedi.
Kaynak: İHA