Cüneyt Arkın: Başarımın Sırrı Eşeğe İyi Binmem

Ünlü sinema sanatçısı Cüneyt Arkın, Türkiye’de çok kötü bir eğitim sisteminin olduğunu belirterek, Türkiye’de bir gencin başarılı olması için kendisini yetiştirmesi ve iyi çalışması gerektiğini söyledi.

Arkın, kendi hayatındaki başarısını ise ' Ben eşeğe çok iyi binerdim. Daha sonra ata geçtim. Başarım geldi. ' şeklinde özetledi.

Merkezi Ankara ' da bulunan Mutlu Çocuklar Derneği ' nin düzenlediği 'Cumhuriyetin 100. Yılında Kurultay', Barolar Birliği ' ne ait sosyal tesislerde yapıldı.
Kurultaya aktör Cüneyt Arkın, AKUT Başkanı Nasuh Mahruki, milli halterci Halil Mutlu, Mutlu Çocuklar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Sevgi Mermerci katıldı. Türkiye ' nin değişik illerinden gelen sosyal bilimler lisesi öğrencilerinin katıldığı kurultayda, çocuk ve sağlık, eğitim, bilim ve teknoloji, spor, demokrasi konularında dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edildi.

Kurultayda konuşan Cüneyt Arkın, kendi hayatında yakaladığı başarıyı çok çalışmaya bağladı. Kendisini yetiştirmek ve Türk sinemasına katkı sağlayabilmek için sürekli araştırma yaptığını belirten Arkın, “Ben eşeğe iyi biniyordum. O bir çıkış oldu. Çok çalıştım, bir yıl meydan sirkine gittim, sirkte ne varsa öğrendim. Sirkte ne varsa getirip sinemaya uyguladım. 6–7 ay, Kazak Sirki'nde at numaralarını öğrendim. Yetmedi 6 yıl karate çalıştım. Siyah kuşak aldım. Ama devamlı da okudum, araştırdım daha iyi oynamak için, tarihi filmler şeydir. İyi şeyler yaptık.” dedi.

AKUT Başkanı Nasuh Mahruki ise gençlerin başarılı olması için kendilerini tanıma kendilerini tanımaları gerektiğine işaret etti. Mahruki, ' Gençlerin kendilerini bilmeleri ve tanıdıkları yönlerini öne çıkarmak için gayret etmeleri gerekiyor. Bu farkındalık onları hayatlarında başarılı kılacaktır.” diye konuştu.