Rize Şehidini Uğurladı

Hakkari’nin Çukurca ilçesinde şehit olan jandarma onbaşı Metin Çetin’in cenazesi toprağa verildi.

Çetin ' in cenazesi, askeri uçakla Trabzon Havalimanı ' na getirildi. Limandaki karşılama törenine şehit onbaşının ailesi ve yakınlarının yanı sıra Trabzon Vali Yardımcısı Aziz Mercan, 48. Motorlu Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Abdullah Baysar, İl Jandarma Komutanı Albay Dursun Ertuğrul, İl Emniyet Müdürü Ertan Yavaş, askeri ve sivil erkan ile vatandaşlar katıldı. Askeri törenle uçaktan indirilen şehit jandarma onbaşı Metin Çetin ' in cenazesi daha sonra ambulansa konularak memleketi Rize ' nin Güneysu ilçesine getirildi.

Güneysu Merkez Camii ' nde cumadan sonra kılınan cenaze namazına Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Milli Savunma Bakan Yardımcısı Hasan Kemal Yardımcı, Rize Valisi Seyfullah Hacımüftüoğlu, Belediye Başkanı Halil Bakırcı, Garnizon Komutanı Albay Turan Talu, İl Emniyet Müdürü Ertan Yavaş, şehidin babası Ahmet Çetin, annesi Havva Çetin ve çok sayıda vatandaş katıldı.

'Şehitler ölmez, vatan bölünmez' sloganlarının atıldığı törende konuşan Rize Müftüsü Yusuf Doğan, müminlerin kardeş olduğunu ifade etti. Doğan, “Şehadet mertebesine ulaşan kardeşimiz Metin Genç ' e Allah'tan rahmet diliyoruz.” dedi.