Obama, Monti İle Görüştü

İtalya Başbakanı Mario Monti ile görüşen ABD Başkanı Barack Obama, Avro Bölgesi'ndeki krizin aşılması ve bölgenin istikrara kavuşturulması için gereken yardımın yapılacağını ifade etti.

Washington'da bulunan İtalya Başbakanı Mario Monti, Beyaz Saray'da ABD Başkanı Barack Obama ile bir araya geldi. Liderlerin görüşmesinde Avro Bölgesi'ndeki borç krizi başta olmak üzere Ortadoğu ve NATO'nun Afganistan'daki operasyonları ele alındı. İkilinin görüşmesinde, İtalyan hükümetinin piyasalardaki güvenin yeniden kazanılması ve ekonominin canlandırılması için attığı adımların da görüşüldüğü bildirildi.

Kısa bir açıklama yapan Obama, ' ABD, Avro Bölgesi'ndeki krizin aşılması ve bölgenin istikrara kavuşturulması için gereken yardımı yapacak ' diye konuştu. Monti'nin liderliği ile İtalya'nın 'güçlü bir başlangıç' yaptığını belirten Obama, kendisinin İtalya'nın zor bir zamanında göreve geldiğini fakat girişimlerinin İtalya'yı güçlü bir başlangıç için teşvik ettiğini söyledi. Monti'nin liderliğine ve bilgi birikimine saygı duyulması gerektiğini ifade eden Obama, ' Sayın Monti, İtalya içinde güveni arttırdı ' dedi

Kaynak: İHA