Dika İlleri Emitt Fuarı'nda Tanıtılıyor

Her yıl 60'ın üzerinde ülkeyi İstanbul'da buluşturan dünyanın en büyük 5.

Dika İlleri Emitt Fuarı'nda Tanıtılıyor
EMITT-Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı başladı. 12 Şubat Pazar gününe kadar açık kalacak fuara bu yıl Mardin, Batman, Şırnak ve Siirt illeri bağlı bulundukları Dicle Kalkınma Ajansı(DİKA) öncülüğünde katılıyor.

İstanbul'da her yıl 60'ın üzerinde ülkeyi buluşturan dünyanın en büyük 5. turizm fuarı olan Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı (EMITT)'nın 16.'sı, TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde açıldı. Türkiye ' nin turizmdeki durumuna ayna tutan EMITT, uluslararası turizm dünyasında da büyük ilgi görüyor. EMITT ' e bu yıl dünyanın dört bir yanından toplam 60 ' ın üzerinde ülke katılım sağladı. 12 Şubat'a kadar devam edecek EMİTT'te 60 ülkeden 4 bin 500 katılımcı yer alıyor.

Türkiye'de düzenlenen en yüksek yabancı katılımlı fuar olma özelliğini elinde bulunduran organizasyonda bölgenin turizm değerlerinin en iyi şekilde tanıtılmasını amaçlayan DİKA, çalışmalarını İl Kültür ve Turizm Müdürlükleriyle birlikte sürdürüyor. Fuar, bölgedeki tur operatörleri ve oteller başta olmak üzere turizm sektöründeki tüm aktörler için önemli bir fırsat olarak görülüyor.

Bölge illeri, DİKA tarafından sağlanan Doğrudan Faaliyet Desteği ile İl Kültür ve Turizm Müdürlükleri tarafından fuarda tanıtılıyor. Fuarda Mardin, Batman, Şırnak ve Siirt illerine ait tanıtım stantlarında illerin yöresel ürünleri, tarihi ve doğal güzellikleri broşürler, haritalar, tanıtım materyalleri ve diğer görseller sergileniyor. Bölgeye ait yöresel ürünlerin tanıtımının yanı sıra bölgede öne çıkan nar, fıstık, badem şekeri, bıttım, bal gibi yöresel yiyecekler de konuklara ikram ediliyor.