Çankırı'da Her Cuma Çekme Helvası Yapılacak

Çankırı Belediyesi tarafından çekme helvası yapımı geleneksel hale getiriliyor.

Çankırı'da Her Cuma Çekme Helvası Yapılacak
Çankırı Belediyesi Buğday Pazarı Medresesi'nde ilki gerçekleştirilen geleneksel çekme helva yapımına Belediye Başkanı İrfan Dinç, Vali Yardımcısı Şerefnur Oktay, Emniyet Müdürü Osman Zoroğlu ve basın mensupları katıldı.

Hep birlikte çekme helvasının yapılmasının ardından açıklamalarda bulunan Başkan Dinç, ''Bugün, Çankırı'da kış aylarının vazgeçilmez tadı geleneksel değerlerimizden bir tanesini daha gün ışığına çıkıyor. Bugün bu tadı ilk olmak koşuluyla Buğday Pazarı Medresemizde geleneksel hale getiriyoruz. Bundan sonra her hafta Cuma günü, bu geleneğimiz Buğday Pazarı Medresesi'nde tadılacaktır'' ifadelerini kullandı. Dinç, ''Çekme Helvasının insanımıza bir tatlı tattırmanın da ötesinde insanlar arasında bir muhabbeti de, kaynaşmayı da sağlamış oluyor. Hem bu güzel kaynaşma hem de bu tatlı ikramı bu gerçekten kültürümüzün vazgeçilmez güzelliklerinden bir tanesi'' dedi.

Geleneklerin sürdürülmesinin önemine değinen Başkan Dinç, ilin kültürüne sahip çıkılması gerektiğini kaydederek, ''Bu lezzeti tadıp birlikte bir şey paylaşmak isteyen vatandaşlarımızı her Cuma bekliyoruz'' diye konuştu.
Kaynak: İHA