Çadır Kentlerde Gerginlik

Van'da meydana gelen depremlerin ardından kent merkezinde kurulan çadır kentlerin tamamının kaldırılacağı duyumunu alan depremzedelerin valiliğe yürümesine polis izin vermezken, Vali Yardımcısı Hüseyin Demirbaş basına kapalı olarak vatandaşlarla bir araya geldi.

Çadır Kentlerde Gerginlik
Hacı Bekir Caddesi'ndeki bin 280 çadırlı Mehmetçik çadır kentinin kaldırılacağı ve vatandaşların pazartesi gününe kadar burayı boşaltmaları gerektiği yönünde duyumların yayılması üzerine bir araya gelen depremzedeler, valiliğe yürümek istedi. Polis ekipleri vatandaşların yürümelerine izin vermezken, Vali Yardımcısı Hüseyin Demirbaş çadır kente geldi. Sosyal yaşam çadırında vatandaşlarla basına kapalı olarak bir araya gelen Demirbaş, yaklaşık yarım saat süren görüşmenin ardından herhangi bir açıklamayapmadan bölgeden ayrıldı.

İHA muhabirine açıklamalarda bulunan çadır kent sorumlusu Cengiz Polater, valiliğin talimatı doğrultusunda vatandaşa üç seçenek sunduklarını belirterek, ' Evi ağır ve orta hasarlı olan vatandaşlara konteynır tahsisi yapılıyor. Evi az hasarlı veya hasarsız olanlara da şöyle bir teklifimiz var. Şu an ikamet ettikleri çadırları isterlerse evlerinin bahçesine veya istedikleri bir yere içerisindeki muhtelif eşyalarla birlikte götürüp kurabilirler. Burada biz yönetim olarak çekildikten sonra da kalabilirler.Bizim sunduğumuz öneriler bunlardır. Bize özellikle kiracı olup oturdukları evleri hasarsız olanların, 'Bize neden konteynır vermiyorsunuz?' diye itirazlar var. Bununla ilgili de Sayın Vali Yardımcımız kendilerine gerekli bilgiyi verdi. Vatandaşa elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyoruz ' dedi.

Çadır kentlerde kalanlar ise, çadırlardan çıkarılacaklarını öne sürerek, ' Pazartesi gününe kadar çıkarılacağımız söyleniyor. Çoğumuz kiracıyız, nereye gideceğiz? Yetkililer bize yardımcı olsun ' diye konuştu

Kaynak: İHA