Bakan Eroğlu: Çanakkale’de Mutluluk Ormanı Kurulacak

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, bekarları evliliğe teşvik için Türkiye’de ilk defa Çanakkale’de "Mutluluk Ormanı" kuracaklarını söyledi: “Çanakkale, en yaşlı nüfusu olan şehir.Burada üç yerine beş çocuk yapılmalı.” dedi.

Bakan Eroğlu: Çanakkale’de Mutluluk Ormanı Kurulacak
Bakan Eroğlu, Gelibolu Yarımadası ' ndaki çalışmaları incelemek için bugün Çanakkale ' ye geldi. Yaptıklarını ve yapacaklarını anlatmak üzere düzenlenen basın toplantısı mekanının yan bölümündeki Evlilik Fuarı ' nı da açtı. Fuara katılan hanımlardan bilgi alan Eroğlu, çok kişinin evlenmesine vesile olmasını diledi. Yeni evleneceklere bir müjde de vererek, Türkiye ' de ilk defa Çanakkale ' de, kır düğünü yapılabilecek Mutluluk Ormanı kuracaklarını söyledi. Eroğlu, “Çanakkale ' nin nüfusunun azaldığını duyunca çok şaşırdım. Emekli kenti ama gençlerle gençleştirelim. Burası cennet gibi bir yer, biz de önem veriyoruz. Ekonomik açıdan da çok gelişiyor. İlk defa burada yapacağımız bir proje var, yeni çiftler için Mutluluk Ormanı kuracağız. Basın mensupları ve bayanlar seçecek, biz de muhteşem bir şekilde düzenleyeceğiz. Manzarası da olacak. Orman alanı içinde, güzel bir yerde olacak. Sadece masa örtülerini getirip düğün yapacaklar, hiçbir ücret almayacağız.” şeklinde konuştu.

'SİMÜLASYON MERKEZİNİN KURULDUĞU YER ŞEHİTLİK DEĞİL'
Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, toplantının sonunda gazetecilerin sorularını cevapladı. Eceabat Ağadere ' de kurulması planlanan Panoramik Müze 1915'in yerinin şehitlik olduğu iddiasının hatırlatılması üzerine, müzenin şehitlik üzerinde kurulmasının söz konusu olmadığını söyledi. Yanlış bilgiden kaynaklanan bir tepki olduğunu belirten Bakan Veysel Eroğlu, şunları aktardı: “Merkez, şehitlik üzerinde değil. Bölgede şehitlik ve sahra hastanesinin olduğu bir yer var, buraları da yeniden yapacağız. Bilgi eksikliğinden kaynaklanıyor. Şehitlik üzerinde böyle bir şey yapılması mümkün değil. Zaten bölgedeki şehitlikleri tamamen ihya ediyoruz. Uzun devreli gelişme planı var. İsteyen istediği yere bir şey yapamaz. Endişe edilecek bir durum olmadığını özellikle söylemek isterim. En uygun yer neresiyse oraya yaparız. İşi bilmeden, gerçeği öğrenmeden tepki göstermek haksızlık olur.”
Bakan Eroğlu, daha sonra AK Parti Çanakkale İl Başkanlığı ' na geçti. Buradaki görüşmenin ardından, basına kapalı olarak Gelibolu Yarımadası ' ndaki çalışmaları yerinde inceleyecek.