Alaşehirli İmam Hayatını Kaybetti

Manisa'nın Alaşehir ilçesinde ikamet eden emekli imam, yakalandığı Creutzfeldt-jakop (Deli Dana) hastalığı sonucu hayatını kaybetti.

Alaşehirli İmam Hayatını Kaybetti
Yaklaşık 6 aydır Ege Ünversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavi gören İsmail Bilgiçer (75) iki gün önce taburcu edilerek, evine gönderildi. Dün gece evinde aniden rahatsızlanan Bilgiçer, ailesi tarafından hemen Alaşehir Devlet Hastanesi Acil servisine kaldırıldı. Bilgiçer, burada yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Sarısu Mahallesi Şehit Fevzi Caddesi'nde ikamet eden ve 15 yıl önce imamlıktan emekli olan İsmail Bilgiçer için Şeyhsinan Camii'nde cenaze töreni düzenlendi. Alaşehir MüftüsüMehmet Yiğit'in kıldırdığı cenaze namazına Alaşehir Belediye Başkanı Gökhan Karaçoban, Bilgiçer'in yakınları ve vatandaşlar katıldı. Bilgiçer'in cenazesi Katırlı Köyü Mezarlığı'nda toprağa verildi

İsmail Bilgiçer'in kardeşi Zeki Bilgiçer, ' Ağabeyim yaklaşık altı ay önce kaldırımda düşmüş. Bunun üzerine doktora götürdük. Doktorlar Ege Ünversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Nöroloji Polikliniği'ne sevk etti. Burada uzun süre tedavi gören ağabeyim, tedavilere cevap vermeyince doktorlar deli dana hastalığından şüphe etmiş. Yaklaşık bir ay önce deli dana şüphesiyle ağabeyimin kanı tahlil için Fransa'ya gönderildi. Fransa'dan sonuçlar kötü geldi. Yapacak bir şey kalmadı. Evinde yatalak halde yaşarken,İzmir'e kontrollere gidiyordu. Dün gece ağırlaşınca Alaşehir Devlet Hastanesi'ne kaldırdık, ancak kurtarılamadı ' dedi.

' HASTA YAKINLARININ HER HANGİ BİR TEDBİR ALMASINA GEREK YOKTUR '
Alaşehir Devlet Hastanesi İntaniye Uzmanı K.Gürcan Civaner, ' Ege Ünversitesi Hastanesi'nde tedavi gören hastamıza Ege Üniversitesi'nde ve yurt dışında yapılan tahliller sonucunda Creutzfeldt-jakop teşhisi konulmuştur. Bu hastalık, deli dana hastalığı dahil birkaç Prion hastalığıdır. Yani besi hayvanlarının beslenmesinde, ölen-kesilen diğer hayvanların kan-sakatat gibi artıkları kullanılırsa, bu besi hayvanlarıyla beslenen insanlarda bu grup hastalık yani halk tabiriyle deli dana hastalığı görülebilir.İngiltere'de besi hayvanlarına yıllar boyu kendi artıkları yedirilmesi sonucu bu hastalık insanlarda görüldü. Halk arasında deli dana olarak bilinen bu hastalığın kesinlikle bulaşıcı özelliği yoktur. Hasta yakınlarının da her hangi bir tedbir almasına gerek yoktur. Hastamız hastanemiz Evde Bakım Ünitesi tarafından da takip ediliyordu. Dün akşam evinde rahatsızlanmış, acil servisimize geldi. Acil serviste yapılan müdahalelere rağmen hastamızı kaybettik ' dedi.
Kaynak: İHA