Terör Mağduru Genci Bakan Kılıç Okutacak

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, terör saldırısına uğrayan Siirt ve Hakkâri Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlerinin çocuklarına sahip çıktı.

Saldırıya uğrayan Hakkâri Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Reşit Güldal’ın oğlu Ozan Güldal'ı hastanede ziyaret eden Bakan Kılıç, Ozan'a üniversiteyi kazanması halinde okutma sözü verdi.

21 Eylül’de Siirt’te Polis Meslek Yüksekokulu yakınlarında kurdukları pusuda, Siirt Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hüsam Olgaç’ın Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu’nda okuyan 25 yaşındaki kızı Nurcan Olgaç’ı katleden, kardeşi 23 yaşındaki Gülcan Olgaç’ı ağır yaralayan terör örgütünün son hedefi Hakkâri Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü’nün çocukları oldu. 20 Ocak’ta terör örgütünün bombalı tuzağının hedefi ise Hakkâri Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Reşit Güldal’ın oğulları Ozan ve Onur Güldal oldu. 27 sivil vatandaşın yaralandığı saldırıda 16 yaşındaki Onur Güldal patlamadan hafif yaralı olarak kurtulurken, 15 yaşındaki Ozan Güldal, bacağının diz kapağı bölümündeki kopma sebebiyle Hacettepe Üniversitesi Plastik Cerrahi Bölümü’ne kaldırıldı.

Siirt Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü’nün kızı Gülcan Olgaç’ı Gülhane Askeri Tıp Akademisi’nde ziyaret eden Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Hakkâri Gençlik Hizmetleri ve Spor il Müdürü Reşit Güldal’ın 15 yaşındaki oğlu Ozan Güldal’ı ziyaret etti.

Güldal'ı hastanedeki odasında test çözerken bulan Bakan Kılıç, ''Ben de hukuk fakültesi mezunuyum. Sana şimdiden söz veriyorum, hukuk veya siyasal bilgileri kazanırsan, seni ben okutacağım. Bu da seni hedef alanlara güzel bir cevap olsun. Sen hukuk oku, böylece milletimizin hukukunu müdafaa edersin. Biz sana inanıyoruz.'' diye konuştu.