Söke’de Zorlu Tavuk Operasyonu

Söke’nin Bağarası beldesinde itfaiye ve vatandaşlar zorlu tavuk operasyonu için seferber oldu.

Söke’de Zorlu Tavuk Operasyonu
  Bir hafta ağacının tepesinde tüneyen tavuk kendi imkanlarıyla kurtulmayı başarırken; tavuk olduğu sanılan hayvanın türü tartışma konusu oldu.

Söke 'ye bağlı Bağarası Beldesi ilginç tavuk operasyonuna ev sahipliği yaptı. Parkta bulunan yaklaşık 25 metrelik çam ağacına çıkmayı başaran tavuk, bir hafta boyunca ağacın tepesinden inmedi. Tavuğu fark eden mahalle sakinleri Belde Belediyesine başvurarak tavuğun kurtarılmasını istedi. Konuya duyarlılık gösteren Belediye Başkanı Salih Özdemir ve itfaiye ekipleri olay yerine geldi. İtfaiye ekipleri başarılı olmayınca belde sakinlerinden bir genç ağaca tırmanıp kurtarmak için kolları sıvadı. Vatandaşların meraklı bakışları arasında ürken tavuk önce daldan dala kondu, ardından karşı caddede yaklaşık 100 metre mesafede bulunan evin çatısına uçtu. Yere inmemekte direnen inatçı tavuk daha sonra yapılan müdahaleler sonunda uçarak kurtuldu.Tavuğun çam ağacında bir haftadır yere inmeden aç susuz kalmasının dikkatlerini çektiğini dile getiren mahalle sakinlerinden Hasip Gülmez; “Bir şeyden korkarak çıktığı ağaçtan inmeyen bu tavuğu kendi imkanlarımızla indirmeye çalıştıysak ta başarılı olamadık. Bizden ürken hayvan daldan dala geçerek yer değiştirdi. Çevreden hiçbir arkadaştan da kayıp tavuk ihbarı gelmeyince bizde çareyi itfaiyeyi aramakta bulduk. Hayvanın açlıktan ölmesine gönlümüz razı olmadı” dedi.

Öte yandan kurtarılması için yoğun çaba sarf edilen beyaz tüylü tavuğun duruşu, gaga yapısı, kanat çırpışı ve uzun mesafede uçma kabiliyeti kafa karıştırdı. Halk tavuk olmadığını iddia ederken, kimi gördükleri hayvanın yaban güvercini yada yaban kazı olduğunu savundu.  
Kaynak: İHA