Ege Ajans 26 Yaşında

Türkiye’de üniversite bünyesinde kurulan ilk haber ajansı olan Ege Ajans 26 yaşına girdi.

  Hiçbir medya kuruluşuyla rekabet içinde olmayan Ege Ajans, sadece kendi kendisiyle yarışıyor ve her yıl başarı çıtasını biraz daha yükseklere taşıyor. Her yıl ortalama 5 binin üzerine haber üreten Ege Ajans 'ın haberleri, 15 bine yakın yayın olanağı buluyor. Güncel konularda ihtiyaç duyulan araştırmaları da yaparak medyanın istifadesine sunuyor.

Ege Ajans tarafından 2011 yılında medyaya 5 bin 706 haber verildiğini ve bunların 15 bin 581 yerde yayımlandığını belirten ajansın kurucusu Yrd. Doç. Dr. Oğuzhan Kavaklı, “Medyanın ilgisi, bizleri daha kaliteli ve özel haberler üretmeye sevk ediyor. Rutin haberlerle yetinmiyoruz. Ege Ajans, özellikle yerel basının vazgeçilmezi oldu. Bu da bizi çok mutlu ediyor. Hiçbir medya kuruluşu ile rekabet içinde değiliz. Onlardan güç alıyor, onlara katkı sağlamaya çalışıyoruz.” dedi.

“Tarafsız, doğru, belgeli habercilik” ilkesiyle 25 yıldır medyaya hizmet vermenin yanısıra idealist gazeteciler yetiştiren Ege Ajans, uluslararası arenada da varlığını göstermek istiyor. Bakü Slavyan Üniversitesi Türkiye Araştırmaları Merkezi ile iletişim halinde olan Ege Ajans, uluslararası bir çevre projesi olan “Çevrecilikte Kurulan Köprüler: Türkiye-Almanya” projesinin medya ayağında görev alıyor.

İZMİR 'DE EGE ÜNİVERSİTESİ İLETİŞİM FAKÜLTESİ VE EGE AJANS


İzmir ve Ege Bölgesi`nde medyaya Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi mezunlarının hakim olduğunu belirten Dekan Prof. Dr. Müge Elden ise, “İzmir basınında çalışanların yüzde 85 'i bizim öğrencimiz. Hemen hemen tüm sektörel yayınların başında bizim öğrencilerimiz görev yapıyor. Bunların yetişmesinde Ege Ajans 'ın büyük katkısı var. Büyük bir kısmı, ilk haberlerini Ege Ajans 'ta yazdılar. Bu güne kadar 2 bin 500 'ün üzerinde öğrenci, bu ajansta ilk uygulamaları gördü ve haber yazmayı öğrendi.” şeklinde konuştu. Dekan Elden, Ege Ajans 'ın mezun gençlerin istihdamı konusunda da etkili olduğunu belirterek, “İstihdamda Ege Ajans ismi en önemli referans. Sadece 2011 yılında 44 öğrencimiz, bu referansla medyada görev aldı. Ajansımızla gurur duyuyoruz. Dileğimiz, bazı üniversitelerimizde olduğu gibi diğer iletişim fakültelerinde de Ege Ajans örneğinin yaygınlaşması.” dedi.