Üç Kaplan Bir Arada

İzmir Büyükşehir Belediyesi Doğal Yaşam Parkı’nda yaşayan üç Bengal kaplanı, artık aynı barınağı paylaşıyor.

Üç Kaplan Bir Arada
2009 yılında Avrasya Sirki tarafından Doğal Yaşam Parkı’na verilen Oscar, parkın kıdemli sakinleri Luna ve İmbat’ın yanına taşındı. Kavga ederek birbirlerine zarar vermelerinden çekinilen kaplanlar, korkulanın aksine kısa süreli gerginliğin ardından birlikte oynamaya başladı.

Üç kaplanın bir araya getirilmesiyle ilgili Doğal Yaşam Parkı Müdürü Veteriner Hekim Hakan Öztürk bir açıklama yaptı. Luna ve İmbat’ın 2003 yılından beri İzmir’de yaşadığını belirten Öztürk, şöyle konuştu: “Yıllardır aynı barınakta hayatlarına devam bu küçük kaplan ailesine şimdi üçüncü bir birey katıldı.

Üç yıl önce Avrasya Sirki tarafından İzmir Doğal Yaşam Parkı’na verilen Oscar, adaptasyon sürecini atlatarak yalnızlıktan kurtuldu. Sirkte yetiştirilen Oscar, bu nedenle türünün doğal davranışlarını göstermiyordu.” Öztürk, genç kaplanın gereğinden fazla uysal olduğu için kendisini Lima ve Luma’nın arasında savunamayacağını düşündüklerini, bu nedenle Oscar’ı Doğal Yaşam Parkı’nda uzun süre rehabilitasyon sürecinde bulundurduklarını söyledi.

Rehabilitasyon süreci sonunda üç kaplan arasında gerçekleştirecekleri buluşmadan park personelinin biraz endişelendiğini söyleyen Öztürk, sözlerini şöyle tamamladı: “İlk buluşmada Oscar önce çekingen davransa da, kısa süre sonra İmbat ve Luna’ya uyum sağladı. Korkulan olmayınca, İzmir Doğal Yaşam Parkı’nın kaplan ailesi biraz daha büyümüş oldu.”
Kaynak: İHA