Şeb-i Arus'a Hazır Olacak

Mevlana Kültür Vadisi Projesi kapsamında Mevlana Müzesi önünde düzenlenen Türbeönü Meydanı, 17 Aralık'taki Şeb-i Arus törenine yetiştirilecek.

Türkiye'de en çok ziyaret edilen 3. müze olan Mevlana Müzesi'nin etrafında, Konya Büyükşehir Belediyesi'nin başlattığı Mevlana Kültür Vadisi Projesi kapsamında, tarihi dokunun da ön plana çıkarıldığı çalışma yapılıyor.

Mevlana Müzesi'ni gizleyecek şekilde büyüyen yüksek ağaçların bulunduğu parkta yeniden düzenleme yapılırken, müzenin yakınındaki İl Halk Kütüphanesi ile çevrede görüntü kirliliği oluşturan bazı binalar yıkıldı. Bu meydan çalışmasıyla, müzenin tepesindeki ünlü Kubbe-i Hadra , tarihi Alaaddin Tepesi yönünden de görülebilir hale geldi.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, dünyadaki en önemli meydanlardan birinin de Konya'da oluşturulduğunu söyledi.

Akyürek, ''Çalışmayı Konya'da şu ana kadar yaptığımız hizmetlerin en önemlilerinden biri olarak görüyorum. Bölgede, 25-30 bin kişinin bir araya gelebileceği, kutsal günlerde toplu ibadet edilebileceği bir alan oluşturduk. Meydandaki çalışmalar büyük oranda tamamlandı ve şu anda Son düzenlemeler yapılıyor. Türbeönü Meydanı 17 Aralık'ta Şeb-i Arus'a tam olarak hazır olacak'' diye konuştu.

Muhabir: İbrahim Yozoğlu

Yayıncı: Ahmet Kayır
Kaynak: AA