Muharrem Ayı Etkinlikleri
Malatya Belediyesi’nin 2012 yılı kültürel etkinlikleri kapsamında, Muharrem Ayı dolayısıyla, Tasavvuf Musiki Yaşatma ve Koruma Derneği (TAMUYAD) işbirliğiyle ‘Ehli Beyt Aşkına Muharrem İlahileri’ isimli tasavvuf musiki konseri düzenlendi.

Program öncesinde aşure ikramının yapıldığı konser sırasında aşırı izdihamdan dolayı birçok vatandaş konseri ayakta izledi.
‘Ehl-i Beyt Aşkına Muharrem İlahileri’ tasavvuf musiki konseri öncesinde kısa bir konuşma yapan Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Muharrem ayı dolayısıyla kerbela şehitlerini rahmetle anarak, bu tür etkinlikler vesileyle onları daha iyi anlama fırsatı bulduklarını söyledi.
Muharrem Ayı’nda düzenlenen etkinliklerin Ehli Beyt’in hayatlarının daha yakından tanınmasına vesile olduğunu da kaydeden Başkan Çakır, “Özellikle Malatya’mızda gerçekleştirilen bu etkinlikler, anlamına uygun bir şekilde idrak ediliyor. Biz Ehl-i Beyt sevgisini gönlümüzde yaşatıyoruz” dedi.
Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ın konuşmasının ardından Malatya Milletvekilleri Öznur Çalık ile Mustafa Şahin de birer selamlama konuşması yaparak, programın düzenlenmesinden dolayı emeği geçenlere teşekkür etti.
Milletvekili Öznur Çalık, Kerbela’da şehit düşenleri rahmetle andıklarını belirtirken, Mustafa Şahin ise Muharrem ayında şehit edilen Hz. Hüseyin ve diğer Ehl-i Beyt mensuplarından dolayı bu ayın matem ayına Yapılan dönüştüğünü söyledi.
Konuşmaların ardından ‘Ehli Beyt Aşkına Muharrem İlahileri’ isimli tasavvuf musikisi konserine geçildi.
Birbirinden güzel parçaların seslendirildiği konserde adeta bir tasavvuf musikisi ziyafeti çekilirken, yoğun ilgi nedeniyle birçok vatandaş, konseri ayakta izledi .
