Kmm Hava Kirliliğine Dikkat Çekti

Iğdır Küçük Millet Meclisi (KMM) forumu, aralık ayı toplantısında genelde dokunulmazlıkları ele alırken, yerelde ise kentteki hava kirliliğini konuştu.

Kmm Hava Kirliliğine Dikkat Çekti
Iğdır Eczacılar Odası İl Temsilciliği toplantı salonunda yapılan Iğdır KMM aralık ayı toplantısına sivil toplum örgütlerinin temsilcileri katıldı.

İl girişimciliğini gazeteci Murat Akkuş’un yaptığı açılış konuşmasının ardından, Iğdır KMM’yi her ay bir katılımcının oturumu yönetmesi kuralına binaen bu ay Diş Hekimleri Odası İl Temsilcisi Dr. Taner Başaran yönetti. İlk ele alınan dokunulmazlıklar konusunda Iğdır Barosu avukatlarından Av. Murat Yikit, Anayasa ve yasalardaki yeri ile hukuki boyutta sunum yaptı.

Yerel konu olan hava kirliliğinde ise Iğdır Belediyesi’nin Çevre Mühendisi Metehan Nazaroğlu, bir sunum yaptı. Hava kirliliğinde partikül maddenin üst sınırının 250 olduğunu ifade eden Metehan Nazaroğlu, Iğdır’da bu oranın 600-700 civarlarında seyretmekte olduğunu belirtti.

Nazaroğlu, “İlimizin çevre sorunlarının başında hava kirliliği gelmektedir. Coğrafi konum itibariyle çanak şeklinde bir görünüm arz eden çukur ova üzerinde yerleşik bulunan ve etrafı dağlarla çevrili olan ilimizde özellikle kış aylarında ısınma amaçlı kullanılan katı yakıtlar ve yetersiz hava akımı nedeniyle zaman zaman sınır değerler üzerinde hava kirliliği gerçekleşmektedir. Arz edilen hava kirliliğinin önüne geçmek üzere ilimiz mutlaka doğalgaza kavuşturulmalıdır” dedi.

Kaynak: İHA