Elmalı Meslek Yüksek Okulu’nda Gıda Paneli

Elmalı Meslek Yüksekokulu’nda ‘Gıda Perakendeciliği ve Gıda Sektöründe Müşteri İlişkileri Yönetimi’ konulu panel düzenledi.

Elmalı Meslek Yüksekokulu İktisadi ve İdari Programlar bünyesinde bulunan pazarlama bölümü 2. sınıf öğrencileri, ‘Gıda perakendeciliği ve gıda sektöründe müşteri ilişkileri yönetimi” konulu bir panel düzenledi.

Konferans salonundaki panele konuşmacı olarak, Meykon Anonim Şirketi, Likya Limited Şirketi ve Elmisko Koop’un’ temsilcileri katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Elmalı Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Mükerrem Atalay Oral, perakendeciliğin ticaretteki payının her geçen gün arttığını söyledi.

Türkiye’deki uluslararası perakendeci firmalarına her geçen gün yenilerinin ekleneceğini söyleyen Oral, “Genç ve dinamik nüfusumuzun yanı sıra Son dönemde yaşanan ekonomik istikrar yatırımcının iştahını daha da artırmaktadır. Önümüzdeki yıllarda yerel gıda perakende sektöründe satın almalar ve birleşmeler artacak, bunun götürüleri oldukça çetrefilli Sonuçlara gebe olmasının yanında birçok sevindirici gelişmeyi de beraberinde getirecektir” dedi.

Öğrencilerin neden Elmalı’da yatırım yaptınız ? Sorusuna firma temsilcilerinden Likya Limited Şirketi temsilcisi Burak Özkan, Elmalı iklimi ve toprak yapısının meyve yetiştiriciliğine elverişli olduğunu belirtti.

Özkan sözlerine şöyle devam etti: “Üzüm nazlı bir meyvedir. Bu nedenle yetiştiriciliği çok fazla hassasiyet ister. Ancak Elmalımızın toprak yapısı, bu hassasiyeti bizim yerimize gösteriyor. Türkiye’de üzüm yetiştirilebilecek nadir yerlerden biridir Elmalı” Elmisko temsilcisi Mehmet Demirel ise aynı soruya, “Burası üretim için bulunmaz bir maden gibi. İklimi üreticilere kucak açıyor ve ayrıca tertemiz dağ havası, dağından gelen eşsiz suyu, yetişen bin bir çeşit bitkiyle besicilere de inanılmaz olanaklar sağlıyor. Bu güzellikler bize ise kaliteli süt ve tabi ki bununla beraber tüm süt ürünlerimizde eşsiz lezzet olarak geri dönüyor” diye cevapladı.

Panel Sonunda Elmalı Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Halil Demir, firma temsilcilerine plaket ve çiçek takdim etti .
Kaynak: İHA