BOSİAD, ESİDEF Başkanlarını Ağırladı

Bodrum Sanayici ve İşadamları Derneği (BOSİAD), Ege ve Batı Akdeniz Sanayici ve İşadamları Federasyonu’na (ESİDEF) bağlı dernek başkanlarını Muğla’nın Bodrum ilçesinde ağırladı.

Gümüşlük beldesindeki Gardens Of Babylon Otel’de BOSİAD’ın ev sahipliğinde ESİDEF yönetim kurulu ve genişletilmiş başkanlar toplantısı yapıldı. Toplantının ardından federasyona bağlı Ege ve Batı Akdeniz Bölgesi’ndeki tüm il ve ilçe başkanları, Bodrumlu işadamları ile yemekte bir araya geldi.

BOSİAD Başkanı Mustafa Er, ESİDEF’e bağlı tüm dernek başkanlarını Bodrum’da ağırlamaktan dolayı mutluluk duyduklarını belirterek, “BOSİAD çok kısa bir süre önce ESİDEF’e üye oldu. BOSİAD’ı kabul ettikleri için ESİDEF Yönetim Kurulu’na teşekkür ediyoruz. İnşallah onların göstermiş olduğu güvene layık oluruz. BOSİAD olarak Bodrum’da sivil toplum örgütü olarak 10 yıldır hizmet veriyoruz. Bodrum’da iş dünyası olarak iki sektöre sıkışmış kalmış durumdayız. Nöbetçi esnaf gibi yazın turizmciler kışın inşatçılar iş yapıyor. Fakat Bodrum dışında iş yapma kabiliyetimiz yok. İnşallah ESİDEF ve TUSKON’un deneyimlerinden faydalanarak İşadamlarımızı şehrin dışına çıkarmayı hedefliyoruz.” dedi.

ESİDEF Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Özkara ise Türkiye’nin yoğun ticaret yaptığı coğrafyanın dörtte üçünün ekonomik ve siyasî krizlerle boğuştuğuna dikkat çekerek, buna rağmen Türk ekonomisinin büyümeye devam ettiğini söyledi.

2004 yılında 9 sanayici ve işadamı derneğine üye 800 sanayici ve işadamı ile yola çıkan ESİDEF’in asıl amacının Türk ekonomisinin büyümesine katkı sağlamak olduğunun altını çizen Özkara, “Bugün 39 dernek ve 9 bin 500 üyeye ulaşmış bulunuyoruz. Üyelerimiz arasındaki ticareti geliştirmek ve bölge ekonomisine katkı sağlamak amacıyla yapmış olduğumuz iş geliştirme platformları, üyelerimizin ihracat yaptığı ve yapmayı hedeflediği ülkelere gerçekleştirdiğimiz yurt dışı iş gezileri, ülkemize ithalat yapmak amacıyla gelen firmalarla Türk müteşebbislerini aynı masada buluşturduğumuz dış ticaret köprüleri hep bu paydada birleştirmenin doğruluğunu bize gösteriyor. İşadamlarımızı bir yandan yurt dışına entegre ederken bir yandan da aile şirketlerinin ve küçük işletmelerin kurumsallaşmalarına yönelik yöntemler geliştiriyoruz.” diye konuştu.

Özkara, ESİDEF’in sınırsızsanız sınır sizsiniz mantığıyla yolan çıkarak bünyesindeki tüm üye dernek ve iş adamlarıyla bunu kendisine vizyon edinip ülkede var olan potansiyeli aktif hale getirmeyi amaçladığın altını çizdi. ESİDEF olarak son bir yılda 74 ülkede 773 işadamı ile birlikte ticaret ve yatırım heyeti düzenlediklerini anlatan Özkara, “Ayrıca bin 605 işadamının katıldığı, 133 yurtiçi gezisini ve çeşitli konferans, söyleşi, panel ve seminerleri de düşünürsek son bir yılda ESİDEF olarak toplamda 26 bin 4004 işadamı ile beraber çeşitli organizasyonlar gerçekleştirdik. Organize ettiğimiz programlarla ilk defa ihracat yapmaya başlayan işadamları oldu. Düzenlenen birçok program ile bölge iş adamlarının perspektiflerinin tüm dünyayı kapsaması hedeflendi. Bunda da ciddi başarılar elde edildi. 2013 yılına adım atmaya hazırlandığımız şu günlerde ESİDEF olarak gelecekten ümitliyiz. Gelecek planları yaparken çağın gereksinimlerini göz önünde bulundurmamız gerekmektedir. Teknolojik gelişmeleri takip edip hep bir adım önde olmak çok önemlidir. Bunu göz önünde bulundurarak öncelikli amacımız bizi ileri götürecek fizibıl Ar-ge yatırımlarımızla, katma değeri yüksek, teknolojik ürünler ve tasarım olmalı. Ar-ge, inovasyon ve ileri teknoloji başta olmak üzere, küresel rekabetin gerektirdiği yatırımları, bir araya gelerek yapabileceğimiz görmeli, güçlerimizi birleştirmeye, birbirimize güvenmeye, birlikte çalışmaya hazır olmayı, ortaklık kültürümüzü geliştirmeliyiz.” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından ESİDEF Başkanı Mustafa Özkara, BOSİAD üyesi Gardens Of Babylon Otelinin sahibi Recai Çakır’a hediye takdim etti .