Berlusconi siyasete dönüyor

İtalya'da eski başbakan Silvio Berlusconi seçimlere girecek.

Berlusconi siyasete dönüyor
İtalya 'da, eski Başbakan Silvio Berlusconi , gelecek yıl yapılacak seçimlere partisinin başında girmeye karar verdiğini söyledi.

2013'ün bahar aylarında sandıkların kurulacağı İtalya'da, ülke adım adım seçim atmosferine girerken, siyaset sahnesinde de seçim öncesi pozisyonlar belirlenmeye başladı.

SİYASETE DÖNÜYOR

Seçimlere partisinin başında girip girmeme konusunda daha önce kararsız bir görüntü veren eski Başbakan Silvio Berlusconi, sahibi olduğu AC Milan kulübünü, Milanello tesislerindeki ziyaretinde siyasette kalmaya devam edeceğini açıkladı.

BERLUSCONİ İDDİALI

Sorumluluk duygusuyla hareket ettiğini dile getiren 76 yaşındaki deneyimli siyasetçi, 'Seçimlere iyi bir pozisyon elde etmek için girmeyeceğim. Kazanmak için gireceğim. Bunu yapmamın nedeni, duyduğum sorumluluk hissidir. Parlamento'daki görevimize devam edip yasa tasarılarını onaylayacağız. İlk işimiz de bütçe kanunu olacak ' dedi.

Berlusconi, seçim tarihi olarak konuşulan 10 Mart tarihine de sıcak baktığını ifade etti.

DESTEK AZALDI HÜKÜMETE ZORDA

Berlusconi'nin Özgürlükçü Halk Partisi (PDL), Monti hükümeti üzerindeki baskıyı son dönemlerde artırdı. Parti, Senato ve Temsilciler Meclisi'nde ekonomi politikalarıyla ilgili yapılan iki güven oylamasına da katılmayarak hükümete verdiği desteği fiilen sona erdirmişti. Monti'nin ekonomi politikaları oylamalardan geçmiş olsa da meclis desteğinin azalması hükümeti zora soktu.

İtalya Başbakanı Mario Monti Yapılan kamuoyu araştırmaları, Mario Monti'ye olan güvenin sarsılmaya başladığını gösteriyor.

OECD UYARMIŞTI

Diğer yandan Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü OECD de siyasi istikrarı koruması ve reformlar konusunda somut adımlar atması konusunda İtalya'yı uyarmıştı.

İSTİFA ETMİŞTİ

Berlusconi, geçen yıl İtalya'daki ekonomik kriz nedeniyle başbakanlık görevinden istifa etmiş, yerine herhangi bir partiye mensup olmayan Mario Monti gelerek teknokratlardan oluşan bir hükümet kurmuştu.