Yenice’de 4 Bin Fidan Toprakla Buluştu

İnegöl Yenice Belediyesi ve Çevre Koruma Dergisi (ÇEVKOR) işbirliğinde düzenlenen 'Sağlıklı Yaşam İçin Sağlıklı Çevre' adlı fidan dikim kampanyası kapsamında, 4 bin adet fidan dikimi gerçekleştirildi.

Yenice’de 4 Bin Fidan Toprakla Buluştu
Yenice Beldesi bin konutlar mevkiinde 12 dönümlük alana dikilen 4 bin adet Toros sediri fidan dikimi törenine Yenice Belediye Başkanı Hasan Aksu, ÇEVKOR Bölge Müdürü Ayhan Tokuştepe, ÇEVKOR üyeleri Abdurrahman Öztarhan Endüstri Meslek Lisesi öğrencileri katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan ÇEVKOR Bölge Müdürü Ayhan Tokuştepe, bu yıl içerisinde 42 bin fidan dikimi yaptıklarını belirterek, "Bu yıl 8'nci ormanımızı Yenice'de oluşturuyoruz. Son ormanımız burası. Katkılarından dolayı Belediyemize teşekkür ederiz" dedi.

Yenice Belediye Başkanı Hasan Aksu ise, "Çevkor ile yaptığımız protokol çerçevesinde birinci kademede 4 bin adet fidanın dikimini yapıyoruz. İlk kadememizde 4 bin fidanımızı dikeceğiz. Önümüzdeki yıl yaz aylarında da 3 bin adet daha dikim yapacağız. Ağaç insan hayatının önemli bir parçası. Atalarımız isteği doğrultusunda doğan her çocuk için bir ağaç dikildiği gibi, bizimde bu geleneği sürdürmemiz lazım" diye konuştu.

Konuşmaların ardından fidan dikimine destek veren Yenice Belediye Başkanı Hasan Aksu ile işadamlarına teşekkür plaketleri takdim edilmesinin ardından, katılanlar tarafından fidanların dikimi yapıldı .
Kaynak: İHA