Üniversiteli Annelerin Diplomaları Emine Erdoğan’dan

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, Esenler Belediyesi ile Yıldız Teknik Üniversitesi’nin (YTÜ) işbirliği ile hayata geçirilen “Anne Üniversitesi”nin ilk mezunlarına diplomalarını takdim etti.Diplomalarını alan anneler, sevinçlerini havaya keplerini fırlatarak paylaştı.

Üniversiteli Annelerin Diplomaları Emine Erdoğan’dan
Esenler Belediyesi ve YTÜ tarafından hayata geçirilen Anne Üniversitesi’nin ilk mezuniyet törenine Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, AK Parti Genel Merkezi Kadın Kolları Başkanı Güldal Akşit, YTÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Yüksek, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu’nun eşi Gül Mutlu, mezun olan anneler ve çok sayıda kişi katıldı.

YTÜ Davutpaşa Kampüsü’nde gerçekleştirilen törende, mezun anneler son derslerini Emine Erdoğan’ın katılımıyla dinledi.

Türkiye’de doğum ve ölüm oranlarının giderek azaldığını hatırlatan Emine Erdoğan, “Ülkemizde bir 10 yıl öncesine kadar kadınların doğum sırasında ölümü ve bebek ölüm sayısı fazlayken bugün bu oran çok aza indi. Bunların hepsi eğitimle oldu. Anneler tecrübe ve eğitimi birleştirerek kültürlü oldular. Gece-gündüz çabalayarak emek harcayıp çocuklarını eğittiler. Hepimiz için aydınlık bir nesil inşa ediyorlar. Anneler daha fazla donanın sahibi olmalılar” dedi.

Esenler Belediye Başkanı Göksu da, “Her şehrin sokaklarında huzur, heyecan, tebessüm istiyorsanız o sakaklarda dolaşan insanların heyecanlarına ortak olunması gerekiyor. Bunun için de annelere yüreğimizi açmamız gerekiyor. Anne dediğimizde öyle bir şey olsun ki çocuk sokakta yürürken benim annem üniversiteli desin istedik ve Esenler'deki annelerimizle bu şekilde buluştuk. Esenler olarak ikinci projemiz, çocuk üniversitesi kurmak. Çocuklarda üniversiteye gitmeden üniversite koridorlarını görsünler, koşsunlar, ağabeylerini seyretsinler diye bu projeyi yapıyoruz” diye konuştu.

Annesini geçen yıl kaybettiğini ifade eden AK Parti Kadın Kolları Başkanı Güldal Akşit ise, “Kadınlarımız, annelerimiz çok kıymetli. Annelerimiz omuzlarına yaslanıp sırtımızı dayayacağımız dev dalgalar gibidir. Annemi geçen sene kaybettim ben. Annemin hep yanımda olacağını sanırdım. O yüzden annelerimiz hayattayken kıymetin bilmeliyiz” dedi.

9 ayrı dersten 48 saat eğitim gören anneler, diplomalarını Emine Erdoğan’ın elinden alarak sevinçlerini havaya kep fırlatarak paylaştı. Daha sonra Başkan Göksu ve Rektör Yüksek, Emine Erdoğan’a hediye takdim etti .
Kaynak: İHA