Tarsus'ta 3 Bin Kişiye Aşure Dağıtıldı

CHP Tarsus ilçe teşkilatı yaklaşık 3 bin kişiye aşure dağıttı.

CHP İçel Milletvekili Vahap Seçer, Küçükminare Camisinin bahçesinde düzenlenen aşure etkinliğinde yaptığı konuşmada, Muharrem ayının önemine değinerek, bütün dünya halklarının kardeş olduğunu söyledi.

Hangi ırk ve inanca sahip olursa olsunlar tüm insanların kardeşliği savunduklarını belirten Seçer, ''Muharrem ayı kutsaldır. O yaşanmış acıları tekrar hissettik ve bu hissiyatla, geçmiş acılardan ders almalıyız. Geleceğin sağlam temellerini kuralım. Biz CHP olarak insanların özgürce, barış içinde, hoşgörüyle, kardeşçe yaşamalarını istiyoruz. Barış içinde, birlik ve beraberlik içinde bir Türkiye ve dünya temenni ediyoruz'' dedi.

Yaklaşık 3 bin kişiye aşure dağıttıklarını belirten CHP İlçe Başkanı Mehmet Özel ise, ''Muharrem ayı bizim ülkemizde kutsal bir aydır. Bunun yanında bir de matem ayıdır. Matem ayından sonra aşure çorbası dağıtılır. Biz de bu nedenden dolayı aşure dağıtımı yapıyoruz. Biz bu Muharrem ayının, ülkemize, bölgemize barış, huzur, kardeşlik getirmesini diliyoruz. Bu aşure dağıtımının barış ve kardeşliğe vesile olmasını temenni ediyoruz'' diye konuştu.

Muhabir: Selahattin Özbozkurt / Kerem Kocalar

Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
Kaynak: AA