Köy Çocukları Sinemayla Tanıştı
Diyarbakır Dicle Üniversitesi (DÜ) Hemşirelik Bölümü Çocuk Gelişimi Programı öğrencisi bir grup genç kız, hazırladıkları “Yürüyen Sanat” projesi kapsamında köy çocuklarını sinemayla buluşturdu.

İlk defa dev ekranda film izleyen öğrencilerin ise mutlulukları gözlerinden okundu. Daha önce hiç sinemaya gitmediklerini aktaran öğrenciler, kendilerine filmi izlettiren ablalarına teşekkür etti. Projenin yürütücülerinden Revşan Alpaycı, amaçlarının köy okullarındaki çocuklara sinemayı götürmek, onları eğlendirmek ve sosyal aktivitelerini geliştirmek olduğunu söyledi.
Alpaycı, ''Bu projeyi hazırlamamızda bize yardımcı olan hocalarımıza, özellikle de fakültedeki hocamız Mustafa Aslan’a çok teşekkür ediyorum. Köy okullarındaki öğrencilerin sinemaya gitmek gibi bir durumları yok. Onları alıp götürmekte zahmetli bir işti. Bizde madem onları sinemaya götüremiyoruz, öyleyse sinemayı onlara götürelim dedik. Beş arkadaş bu projeyi hazırladık. Arkadaşlarımızdan biri palyaço kılığına girdi. Sadece filmi izletip ayrılmayalım, gitmişken onları eğlendirelim dedik. Şimdiye kadar gittiğimiz her yerde büyük bir memnuniyetle karşılanıyoruz. Bu projeyi sürekli kılma adına isteklerimiz var” şeklinde konuştu.
