Kara Kış Geldi, Sığınmacılar Perişan

Dünya Gıda Programı, komşu ülkelere sığınan on binlerce Suriyelinin çetin kış şartlarıyla karşı karşıya olduğuna dikkat çekti.

Ürdün'deki 30 binden fazla insan geceleri sıfırın altında 3 dereceye kadar düşen sıcaklıkların görüldüğü Zaatari kampında kalıyor. Kampa günde ortalama 300 yeni insan geliyor.
Komşu ülkelerde sığınmacı olarak kayda geçen Suriyelilerin sayısı ise 500 bine yaklaşmış durumda.Top atışları Sonucu evi yanan Ümmü Rand ve 5 çocuğu Dera'dan Ürdün'e kaçan ailelerden sadece biri. Yanlarında hiçbir şey getiremediklerini, sadece üstlerindeki kıyafetlerle buraya geldiklerini anlatıyor. Ümmü Rand, "Burası inanılmaz soğuk." diye sızlanıyor. Aileye iki haftada bir pirinç, bulgur, bakliyat, makarna, şeker ve tuzdan oluşan gıda paketi dağıtılıyor. Kişi başına günde 2 bin 400 kalori.Suriye'deki kriz, bu ülkeden gıda ithalatı vuran Ürdün'ü de etkiliyor. Düşük arz ve Suriyeli mültecilerle yükselen talep sebebiyle ülkede gıda fiyatları Son dönemde yüzde 50 oranında zamlandı .